7 razlogov zakaj imam rada pomlad

Končno je prišla tista prava pomlad z rožicami, toplim vremenom in predvsem veliko daljšimi dnevi, ko mi na delu ni potrebno biti več zaviti v jakno ali hoditi okrog v debeli majici (priznam še vedno me zebe). Končno se lahko malo manj oblečena odpravim ven na sprehod ali na tek. Čeprav bom to pomlad večino časa precej zasedena, si bom vzela čas tudi zato, da uživam v teh čudovitih dnevih.Daljši dnevi
Kaj je lepšega od dolgih dnevov, ko je sonce na nebu še pozno popoldan in te zjutraj zbudi. Sploh pa je dan daljši sedaj, ko smo prestavili uro in prav čudno je videti, da je ob osmih zvečer še vedno zelo svetlo. 

Sonce
Vedno več je lepega vremena in s soncem obsijanih dni. S tem pa tudi veliko boljše razpoloženje, saj dobimo več vitamina D. To je čas ko se začne posedanje zunaj na sončku, ker je v senci še vedno precej hladno. Ker pa je sonček vedno močnejši je počasi potrebno poskrbeti že za ustrezno zaščito pred njim.

Toplejše vreme
Pomlad prinese tudi končno višje temperature in manj oblačil. Plašči in bunde so pri meni že pospravljeni v omaro, medtem ko je jakna že nekaj časa v uporabi. Čeprav znajo biti jutra še vedno precej hladna s tem trenutno nimam težav.

Tek
Končno je vreme bolj primerno za tek. Dihanje je normalno, oblačil pa je tudi bistveno manj in veliko lažje se odločiš, koliko se moraš pravzaprav obleči.

Vse postaja zeleno
Zvončki cvetijo na polno in tudi drugo rastlinje se počasi prebuja in zeleni. Še nekaj tednov in vse bo zeleno in travniki bodo obarvani z različnimi barvami cvetov.

Optimizem
S pomladjo se zimska depresija umakne in počutje je veliko boljše in pogled na svet je bolj pozitiven in vse se zdi vsaj malenkost lažje.

Manj oblačil
Toplo vreme = manj oblačil. Zimska oblačila so že več ali manj pospravljena, kakšen ''hoodie'' pa je še vedno pri roke za hladne večere ali sveža jutra. Sicer pa tanke majice z dolgimi rokavi, oblekice in usnjene jakne so spet tukaj. Upam, da bo kmalu tudi dovolj toplo za kratke rokave. Kupila pa sem se tudi (nujno potrebne) čisto spomladanske superge v roza barvi. 

Sladoled
Ker so dnevi zelo hitro postali zelo topli je čas tudi za sladoled in preizkušanje vseh različnih okusov in proizvajalcev. 


Zakaj imaš pa ti rada pomlad?
Ni komentarjev