Ko te vprašanja na razgovoru presenetijo

Ta blog nastaja ob poslušanju Adija Smolarja v živo, skozi okno. Danes sem se udeležila kariernega dneva za kozmetologe, ki je potekal na naši fakulteti in ga je obiskalo nekaj potencialnih delodajalcev, s katerimi smo opravili razgovore. Poleg klasičnega vprašanja predstavi se in povej nekaj o sebi, je bilo na razgovoru tudi nekaj vprašanj, ki so me presenetila, predvsem pa sem začela o njih sedaj, ko je to že nekoliko za mano o njih tudi razmišljati in mi ne dajo miru. Zato bom v tem blogu z vami o teh vprašanjih malo razglabljala.Izpostavila bom vprašanja, ki se mi zdijo pomembna in za katera upam, da bodo tudi vas spodbudila k razmišljanju, kje v življenju ste in kam bi se rade usmerile.Kaj je tvoja strast?
Še vedno se spomnim predavanja na to temo, ki ga je imela Urša Žorž, ko je z nami delila svojo zgodbo o tem kako je odkrila svojo strast in potem v tej smeri začela tudi delati. Poleg tega nam je dala tudi vprašalnik, ki pa je še vedno spravljen v mapi in nerešen. No danes pa sem na razgovoru dobila točno to vprašanje. Prva stvar, ki mi je prišla na pamet je bila blog. To pa je ponavadi tudi tisti najbolj iskrenejši odgovor. To tudi vidim po tem, koliko časa sedaj dejansko namenjam blogu, sploh sedaj ko sem ga popolnoma prenovila. Sem pa tudi prepričana, da se strasti v življenju spreminjajo in so naše strasti v različnih življenjskih obdobjih različne.


V čem si najboljša in kje so tvoje šibke točke?
Iskreno, če sem pri strasti iz prve povedala, kaj je to, sem pri tem vprašanju začela razmišljati. Če sedaj odgovorim nanj, mi zagotovo matematika dela veliko manj preglavic, kot tuji jeziki in slovnica (vejice). Vendar mislim, da to še vedno ni tisti pravi odgovor in da bom morala še veliko delati na tem in razmisliti, kaj je tisto kjer se lahko res pokažem in kaj je tisto, kar moram spraviti vsaj na povprečno raven.


Kaj bi izbrala od naslednjih stvari: sreča, denar ali hitra pot do uspeha in zakaj?
To je spet eno tistih vprašanj, kjer naj bi bil odgovor sreča, čeprav si službo želimo ali jo potrebujemo iz drugih vzrokov (denar potrebujemo, čeprav je ultra super če uživamo v tem kar delamo in smo zato še plačani). No pa bom razkrila moj odgovor na to vprašanje: Nič od naštetega. Moj odgovor je bil pot do cilja. Zakaj? Ker sem že velikokrat izkusila, da čeprav si vesel, da si prišel na cilj, sploh če pot ni bila ravna, ampak polna ovinkov in preprek, je na koncu pot tista, ki zares šteje. Zame največ štejejo tiste majhne zmage na poti, ko se toliko časa ukvarjaš z enim problemom, dokler ti ga končno ne uspe rešiti ali pa ko se ozreš nazaj in vidiš, koliko si že napredoval.


Mi za delovno mesto dobimo 40 prošenj. S čim vi izstopate iz množice, da bomo izbrali ravno vas?
Še eno vprašanje pri katerem sem ostala brez pravega odgovora. Seveda je ta odgovor odvisen od delovnega mesta za katerega se prijavljaš. Vendar vedno je dobro vedeti, katera je tista tvoja dodana vrednost, ki jo lahko daš podjetju. Tako smo se spet vrnili k vprašanju v čem si najboljši.  Na katerega še vedno ne vem odgovora.


To so bila štiri vprašanja, ki so se mi na razgovorih najbolj vtisnila v spomin in se mi zdijo izredno pomembna. Pa ne samo zato, ker nas lahko nepripravljene ujamejo na katerem od pomembnih razgovorov, ampak tudi zato, ker nam dajo pomembne odgovore za življenje. Predvsem pa zato, da se lahko usmerimo v tisto smer, ki nas razveseljuje in nam prinaša težave s katerimi se bomo v življenju z večjim veseljem ukvarjali, kot bi se s katerimi drugimi.  

*Blog je bil napisan včeraj zvečer.

Ni komentarjev