Kraji, ki jih bom obiskala

Zunaj je vedno več sonca in temperature se noro hitro dvigajo. Že čez malo več kot en teden bo tukaj junij in moja diploma še vedno ni napisana. Pa kljub temu, glede na tempo zadnjih mesecev, razmišljam o potovanju. Na svojem seznamu imam kar nekaj krajev, ki bi jih rada ponovno obiskala ali pa šele spoznala.

Barcelona
V Barcelono se odpravljam že 10 let. Dobesedno. Pri 13tih sem začela varčevati, da si bom končno lahko privoščila Barcelono in na koncu sem prej pristala v ZDA. To je zagotovo prvi kraj na mojem seznamu, ki ga moram obiskati. Zakaj mi je Barcelona všeč? Zaradi podobe na različnih fotografijah, prav tako mi je bila Španija od vedno pri srcu. Predvsem zaradi španskih plesalk, katerih obleke sem vedno občudovala.

London
Mesto, ki ga obožujem, čeprav je vreme večinoma deževno. London sem prvič obiskala v prvem letniku srednje šole. Seveda smo takrat obiskali le tiste glavne turistične znamenitosti. Zagotovo ga bom v kratkem spet obiskala, da ga raziščem še malo iz tiste druge perspektive, ki mi je še ni uspelo videti.

Bora Bora
Ena od sanjskih destinacij skoraj nujno morajo biti tudi rajski otoki. Mene je od vedno najbolj privlačilo otočje Bora Bora, predvsem zaradi fotografij, modrega morja in hišk na količkih v morju. Čeprav mislim, da se bom prej kot na Bora Bora odpravila kar na Havaje. Edini minus obeh otočij je to, da je polet tja (pre)dolg, da bi tam ostal le 10 dni.

New York
Definitivno mesto, ki ga bom ponovno obiskala ob prvi priložnosti. To je mesto, ki me je zagotovo osvojilo in bi si rada ob naslednjem obisku ogledala še kaj več kot le Manhattan, saj vem da se v njem skriva še marsikaj čudovitega.

Berlin
Sedaj si verjetno že ugotovila, da sem ljubiteljica velikih mest. Čeprav ima tudi podežlje in narava svoj čar, še vedno najbolj uživam v velikih mestih. V Nemčiji sem bila le nekajkrat in še takrat vedno v zabaviščnem parku, zato bi si rada enkrat vzela čas in si ogledala tudi katerega od večjih mest. Berlin se mi zdi, kot glavno mesto, dober začetek.   


2 komentarja

  1. Sem bila v Barceloni in Berlinu. Obe mesti sta čudoviti. Berlin mi je res bil zelo všeč že zato, ker je precej zeleno mesto. New York, London in Bora Bora so pa tudi na moji listi želj. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upam, da jih čimprej obiščeš :D Za v NYC se ti pridružim :D

      Izbriši