Moj teden: Naslednji teden bo boljše…

Tale stavek si govorim že nekje od sredine februarja in skoraj vsak teden je bolj naporno. Na začetku je bil absolvent nekaj najbolj zabavnega na svetu z delom v laboratoriju za diplomo in brez kakršnih koli drugih obveznosti. Februarja pa se je to spremenilo. Našla sem si študentsko delo in začela obiskovati tečaj za vaditelja vodenih vadb. To pomeni, da sem bila vedno zasedena od ponedeljka do nedelje. Danes je bila to druga nedelja v treh mesecih, da sem bila dejansko prosta.


Če samo pomislim na ta teden je bilo noro. Seveda mi zaradi tega tudi ni uspelo narediti vsaj nekaj stvari, ki bi jih morala. Ponedeljek je bil še precej sproščen saj sem bila prosta v službo prosta, ampak sem kljub temu delala. Mrho sem morala do konca pripraviti, da sem lahko zvečer z vami že delila svoj prvi blog. V torek se je zame najprej začelo potovanje v Ljubljano in kasneje še študentsko delo 2, od srede naprej pa študentsko delo 1. Seveda sem vmes še pripravila objavo za blog, hodila teči, da sem obdržala vsaj košček zdrave pameti in urejala stvari za fotkanje fotostripa. V petek dopoldne sem seveda zadnji trenutek iskala frizerja, ki bi mi še pred slikanjem za novo profilko, odstranil moje ‘lasne podaljške’. V resnici so bili vsi lasje moji, ampak ko greš k frizerki, ki svojega dela ne obvlada nastane frizura, ki je popolna katastrofa. Zato sem tokrat plačala pravo ceno in za to dobila tudi odlično frizerko, ki je točno vedela kaj dela (Hvala Tjaša iz Viki’s place). Petkov večer pa je bil zagotovo eden lepših po dolgem času, saj sem se končno dobila s prijateljico s kateri se nisva videli že celo večnost. V soboto dopoldne me je spet čakalo delo, potem pa sem si privoščila sproščen vikend. No seveda do danes zvečer ko dokončujem še tole objavo in moram narediti še nekaj stvari za jutri. No in čeprav se mogoče zdi, da sem naredila kar nekaj stvari ta teden, se še vedno nisem spravila k pisanju diplome in pripravništvu in uvajanju za študentsko delo številka 4. To so trenutki, ko si želiš da bi dan trajal vsaj ene 6 ur več, da bi imel čas za vse kar moraš storiti oz. da bi imela več energije, ki ne bi sredi dneva ugasnila.


Po opisu tega tedna je več kot očitno kje imam težave (in verjetno se bo še katera našla v tem). Preprosto si ne znam organizirati svojega časa in določiti prioritet v življenju, da bi si vsaj malo olajšala vsak dan. Predvsem pa moram ugotoviti kako pridobiti skrivne zaloge energije, saj mi jih brezciljno tavanje po Facebooku, ko sem popolnoma utrujena, (pre)dolgi popoldanski spanci in neprimerna prehrana, ki se je poslužujem v kriznih trenutkih zagotovo ne dajo.  


Sedaj ko vem kje imam težavo se moram poiskati rešitve. Pa imam še dodatno nalogo na svojem koledarju. Ko pa bom odkrila super recept za pridobivanje energije in urejanje življenja, bom to zagotovo delila z vami. Mislim pa da bo prvi izziv, ki si ga bom postavila odhod v posteljo in vstajanje zjutraj vedno ob isti uri, ne glede nato ali je to med tednom ali je to vikend.


Ni komentarjev