Moja jutranja rutina nege kože

Čeprav sta moja večerna in jutranja rutina nege obraza precej kratki, ju bom vseeno predstavila v dveh ločenih zapisih. Tokrat se bom posvetila jutranji negi. Čas, ki si ga vzamem za jutranjo nego, je odvisen od tega ali se mi mudi in od tega kakšne volje sem. Predvsem pa jo ponavadi sestavljajo trije ali štirje izdelki, katere, če mi odgovarjajo menjam šele, ko mi jih zmanjka, razen če kateri od njih namenjen posebni negi oziroma le določenemu obdobju. Trenutno pa mi družbo zjutraj delajo tile izdelki.

Eucerin wash gel
Ta gel sem začela uporabljati šele pred kratkim, zato se z njim šele spoznavam. Zaenkrat moji koži dobro odgovarja. Njegov plus je da temeljito očisti obraz in da brez težav odstrani tudi ličila. Malo je moteč edino njegov vonj, ki je po čistilih, saj sem gel ne vsebuje parfumov. Se pa na to navadiš brez težav. Dobiš ga v lekarni.

Dvorec Trebnik osvežujoč tonik
Tonik uporabim pred ali po vlažilni kremi. Moram reči, da sem pri uporabi tonika precej neredna in da ga šele zdaj več vključujem v svojo rutino. Pri tem toniku mi je všeč vonj (ki je lahko komu na začetku tudi moteč) in to da je v razpršilu, da ga na obraz lahko samo popršiš. Všeč mi ni, da je alkohol na precej visokem mestu med sestavinami in ga zato tonik vsebuje kar nekaj. To bi lahko povzročalo težavo predvsem pri tistih z zelo suho kožo, zato bi ga tem uporabnicam odsvetovala. Dobiš ga v Mercatorjevih poslovalnicah, cena pa ni visoka.

Melvita Nectar de roses infusion - dnevna vlažilna krema
Moj naslednji korak pri negi je vlažilna krema, ki moji koži zagotovi zadostno količino vlage. Tole kremo sem sedaj porabila že skoraj do konca in lahko rečem, da je moji mešani koži dobro odgovarjala. Kar mi je pri tej kremi všeč je to, da imam prijeten vonj, porabi se je precej malo, doziranje pa je enostavno, ker je v embalaži na pumpico, kar tudi pomeni nič pomakanja prstov v kremo. Edini minus te kreme je zagotovo cena, saj je precej visoka. Priporočila bi jo tistim z normalno do suho kožo. Dobiš jo v Mullerju in Maxiju.

Eucerin sun gel-creme SPF 50+
Svojo nego zaključim z nanosom kreme z zaščitnim faktorjem in to je pri mojih letih tudi zaenkrat še edina (in tudi najbolj učinkovita) zaščita pred gubicami. Všeč mi je ker je na punpico, s tem je doziranje bolj nadzorovano in porabiš celotno vsebino embalaže, prav tako mi je všeč mat učinek, ki ga pusti na koži, ko se posuši. Minusi, ki jih po mojem ima ta krema, so vonj, ki je precej alkoholen, in to da potrebuje nekaj minut, da se popolnoma vpije in pusti suh občutek na obrazu. Lahko se jo uporablja tudi samostojno, ampak sama jo raje uporabljam v kombinaciji z vlažilno kremo. Krema je namenjena uporabnicam z normalno do mastno kožo, na suhi koži bi se verjetno začela svaljkati in povzročila tudi občutek zategovanja.  Dobiš jo v lekarnah.

Če se odločim, da bom svoj obraz tudi naličila, potem najprej nanesem kremo za zaščito pred soncem in šele nato vlažilno kremo, saj se puder s slednjo lepše poveže.  

1 komentar