Recept: Riž s špinačo in piščancem

Kako izgleda študentsko kosilo? Tako, da je narejeno na čim hitrejši način in s čim manj dela. Ker si pač takrat že zelooooo lačen. :D Tokrat delim prvi recept, ki sem ga prvič preizkusila že v Ameriki, sedaj pa še doma in je super in precej hitro kosilo. In vsebuje riž in ne pašte.  
PS. Recept je zelo prilagojen za študente. 


Sestavine:
cca. 1/3 skodelice za čaj riža
en piščančji zrezek
1dcl smetane za kuhanje
pest zamrznjene špinače
maslo/olje za pečenje
sir

začimbe:
sol
poper
ostalo po okusu (bazilika, peteršilj, origano, timijan,...) 

Postopek:
Najprej daš kuhati riž. Količina riža se lahko spreminja (glede na to koliko si lačen ali koliko ljudi je s tabo), vendar pazi da ne pretiravaš s količino. Riž kuhaš v dvakratni količini vode (torej 1/3 skodelice riža sta 2/3 skodelice vode). Riž naj se kuha, medtem počasi začni pripravljati meso. Meso nareži na koščke in mu dodaj začimbe (sol, poper, bazilika, ...). Ko je riž na pol kuhan mu dodaj špinačo in vsako toliko premešaj, da se le-ta razporedi. Ko se špinača kuha pri rižu, začni peči meso. Poskrbi da so koščki lepo pečeni na vseh straneh. Ko se vsa voda pri rižu 'porabi' prilij smetano za kuhanje in kuhaj še približno 5min. Rižu dodaj še začimbe (sol, poper) in nekaj koščkov sira, da se raztopi. Ko je meso pečeno, daj vse skupaj na krožnik in pojej. 

Pri rižu - preberi navodila na embalaži, saj so lahko različna. Predvsem pa bodi pozorna na to, koliko časa se kuha. ;).

Čas priprave: Od 20 - 45min. Odvisno od vrste riža in organiziranosti v kuhinji in izkušenj. 


Ni komentarjev