ZDA: Brookgreen garden - 2. del: živalski vrt

Tokrat bom z vami delila še nekaj utrinkov z živalskega vrta in spoznavanja živali v Brookgreen garden. Poleg živali so v živalskem vrtu razstavljene tudi skulpture živali sestavljene iz lego kock.


Živalski vrt
Živalski vrt je majhen in nima veliko živali. V njem najdemo živali, ki živijo v naravi, vendar so v parku, ker v naravi ne bi preživele (ali so bile rojene v ujetništvu ali pa so bile poškodovane). Videli smo aligatorje, sovo, orla, različne ptice, rečne vidre, sive in rdeče lisice in srne. Poleg tega so v parku tudi domače živali, ki so jih gojili v preteklosti (pa tudi v sedanjosti). To so: dominikanske kokoši, divji purani, 'Marsh Tacky' konji, mula, ovce, 'Red Devon cows', španska koza. V parku so tudi kače, ki pa se gibljejo prosto v naravi in če imaš srečo lahko katero od njih tudi vidiš. 


Spoznavanje živali
Poleg ogleda živalskega vrta, smo se udeležili tudi spoznavanja živali. Oskrbnik nam je predstavil tri živali: sovico, kačo in dihurja.  Tokrat sem tudi prvič v rokah kačo in še vedno prepričana, da kača kljub temu da lovi miši, ni žival, ki bi jo imela za hišnega ljubljenčka. 


Še nekaj čudovitih lego skulptur:

Za konec pa nas je obiskala tudi veverička:

Še nekaj več o parku, pa si lahko prebereš tukaj

Ni komentarjev