10 razlogov zakaj tečem

Tek sem v osnovni šoli sovražila in predstavljal mi je nujno zlo, nekaj kaj moraš opraviti, da dobiš oceno. Ne spomnim se, kaj je bil prvi razlog, da sem začela teči zase. Kar vem zagotovo je, da je tek, od tistega prvega teka, za dušo postal stalnica v mojem življenju, ki me spremlja v mislih vsak dan. Tukaj so moji razlogi zakaj obožujem tek.


1 Sprosti me
Eden od glavnih razlogov zakaj tečem je, ker me to sprosti in me napolni z novo energijo, predvsem če je bil dan stresen in sem imela veliko obveznosti.

2 Je moj psiholog
Tek premaga še tiste največje težave, ki se mi dogajajo v življenju. Med tekom imam čas, da premislim o vsem, kar se mi dogaja in kaj lahko v situaciji storim. Ali pa se zgolj pogovorim sama s sabo. Saj veš, da vsi kdaj potrebujemo nasvet strokovnjaka ;)

3 Lahko jem kar hočem
Čeprav s tekom pokurim več kalorij, kot bi jih samo s sprehodom in si res brez slabe vesti privoščim kak sladkorček več, pa me tek tudi spodbuja, da pazim kaj vnašam v svoje telo. Brez prave (zdrave) prehrane tudi moje telo ne bo delovalo, tako kot mora.

4 Čas, ki ga preživim na prostem
Veliko časa, zaradi dela, ostalih obveznosti in vedno višjih temperatur, preživim v zaprtih prostorih, zato je pogosto ravno čas teka, tisti čas, ki ga preživim zunaj na prostem, v naravi.

5 Čas za odklop
Čeprav velikokrat tečem s telefonom ga imam zgolj za merjenje časa in razdalje. Takrat se ne zmenim za socialna omrežja, maile, klice in sporočila. To je tista ura na dan, ki jo izkoristim samo zase, vse ostalo pa lahko počaka.

6 Dobim motivacijo
Velikokrat ravno na teku, dobim motivacijo in energijo za opravljanje vseh obveznosti in nalog, ki me čakajo, čeprav so mi bile še pred tekom zoprne.

7 Dobim nove ideje
Tek je tisto, kar mi da nove ideje, ki jih želim uresničiti. Ker sem takrat najbolj sproščena pridejo iz mene takrat tudi najbolj nore ideje, ki bi jih želela uresničiti. Ena od idej, ki sem jih dobila na teku, je bil tudi ta blog.

8 Se lahko 'preganjam'
To mi prav pride še posebej takrat, ko sem jezna ali žalostna. To je čas, ko sama sebe preganjam do tiste zadnje meje, da sem na koncu popolnoma izmučena, da lahko samo še padem v posteljo in pozabim na vse skupaj.  

9 Naredi me srečno
Tako kot nekoga osreči nova obleka ali nova maskara, mene osreči tek. Najboljši je tisti občutek, ko veš da si v vedno boljši pripravljenosti in vedno boljše tečeš.

10 Naredi me močnejšo in samozavestnejšo
Kadar se počutim popolnoma na tleh in nič ne gre, kot bi moralo, je tek tisti, ki me dvigne nazaj in mi pomaga najti izhod iz situacije. Včasih je beg od situacije ravno tisto, kar ti omogoči, da se soočiš z njo.Ni komentarjev