Recept: Bananini mufini

Poletna vročina še kar vztraja in zato peka zagotovo ni na prvem mestu. Kljub temu sem pripravila bananine mafine, ki so najprej navdušili mene, potem pa še mojo družino. Sama sem jih pripravila brez moke in sladkorja, lahko pa, če želiš, uporabiš tudi to.Sestavine:
200g ovsenih kosmičev
2 jajci
2 banani
75g eritritola*
75g masla
1,5 dcl mleka
1 žlička pecilnega praška


Dodatki po okusu:
Zdrobljena čokolada
Cimet
Muškatni orešček
Ingver
Rum

Postopek:

Najprej prižgeš pečico in jo nastaviš na 180 stopinj, da se ogreje, medtem ko ti pripravljaš zmes. Ovsene kosmiče zmelješ, da dobiš moko. V posodi vmešaš jajca in jim dodaš eritritol, stopljeno maslo in mleko. Potem olupiš obe banani in ju zmečkaš z vilicami in dodaš k ostalim sestavinam. Dodaš še ‘ovseno moko’in pecilni prašek ter zmes dobro premešaš. Sledi še dodatek vseh sestavin 'po okusu'. V receptu sem zapisala svoje najljubše sestavine, ti pa dodaj sestavine po svojem okusu. Zmes nato daš v pekač za muffine, ki ga postaviš segreto pečico za 30min.


*Sama kot sladilo najraje uporabim čisti eritritol (Medex), saj mi je po okusu najboljši, stevija mi namreč ni preveč pri srcu, ostalih umetnih sladil pa se raje izogibam. Če pa želiš uporabiti sladkor, ti priporočam, da ga uporabiš 50g, ker je bolj sladek od eritritola.


1 komentar