7 razlogov zakaj imam rada jesen

September je prišel hitro in zdi se mi da ga je skoraj že konec, preden sem sploh lahko začela uživati v njem. Ta mesec je bil zame namreč precej zaseden, najprej me je čakal zagovor diplome in potem še dva diferencialna izpita (od katerih bom očitno odpisala samo enega). Čeprav so zadnji dnevi deževni, upam da bo kmalu spet posijalo jesensko sonce in pričaralo pravo jesen. Do takrat pa delim s teboj sedem stvari, ki jih obožujem v jeseni:


Buče
Končno so buče dovolj velike za pripravljanje sto in ene jedi iz njih. Še vedno me čaka težka naloga - kako pripraviti pravi bučni kruh. Seveda pa so tu še juhe in ostale jedi. Pumpkin puree me že čaka, pripravljen za ustvarjanje.


Pumpkin spice latte
Odkritje lanske jeseni. Verjetno najboljša stvar, ki sem jo kadarkoli poskusila. Le da bo letos brez Starbucksa in New Yorka in Toronta. Predvsem pa brez zapravljenih €€€ in brez sladkorja. Nekaj receptov sem že odkrila letos poleti in si ga tudi že pripravila. Še vedno ima tisti čar (čeprav pogrešam New York).


Nižje temperature
Poletje ni moj najljubši letni čas, ker je prevroče in lahko začneš normalno funkcionirati šele zvečer ali pa moraš vstati zgodaj zjutraj. Sedaj pa so temperature spet nižje in nazaj so jesenska oblačila in 'hoodie-ji', ki sem jih čakala celo poletje.


Začetek novega študijskega leta
Zelo se že veselim začetka študijskega leta. Po absolventu že komaj čakam, da se vrnem v študijske klopi in začnem nabirati novo znanje in spoznavati nove ljudi.


Novi načrti
Zame se leto vedno začne septembra ali oktobra, novo leto pa mi potem ne predstavlja več večje ‘prelomnice’ z novoletnimi zaobljubami. Letos sem si že postavila nov cilj, ki ga želim uresničiti, zagotovo pa bom dodala še kakega.


Nov planer
Čeprav je moja uporaba planerja usklajena bolj z mojo voljo do zapisovanja obveznosti, kot z dejanskimi obveznostmi, bi si kljub temu vsako leto najraje kupila kar nekaj novih planerjev. Obožujem pisane planerje, ampak ker vedno ostane kar nekaj strani nepopisanih, sem se odločila, da poskusim 'bullet journaling' na svoj način. Že kmalu bom z vami delila, kako se obnese.


Ljubljanski maraton
To bo po DM teku, moj drugi letošnji tek, ki se ga že zelo veselim. Treniranje je trenutno najvišje na lestvici prioritet in zaenkrat mi gre super. Upam, da mi bo šlo letos še boljše kot lani.

1 komentar

  1. Jaz tudi obožujem jesen, se mi pa zdi, da je že skoraj zima (ušš)... So mi pa prav tako všeč buče, pisano listje, ki je kot nalašč podlaga za odlično fotografijo in pa pitje čaja ob dobri knjigi. Ima jesen neko svojo čarobnost. Perfect <3

    xx

    OdgovoriIzbriši