Bullet journal - moj novi planer

September se hitro bliža koncu in v tem času sem testirala nov način planiranja - bullet journal. V enem od prejšnjih blogov sem se razpisala o tem zakaj sem nehala uporabljati ‘klasičen’ planer in če ti ga še ni uspelo prebrati, si ga lahko prebereš tukaj. Če pa te zanima kako sem se znašla z novim načinom planiranja, beri naprej.


Če za bullet journal slišiš prvič ti priporočam, da obiščeš stran bulletjournal.com, kjer je natančno opisano kako naj bi le-ta izgledal. Glede na to, da ga ustvarjaš sama, pa si lahko prilagodiš tako kot tebi najbolj odgovarja in ravno to sem storila tudi sama.


Najprej sem pregledala Pinterest in kar nekaj Youtube videov, da sem videla kako bullet journal znotraj izgleda, predvsem pa sem iskala ideje, ki bi jih lahko uporabila v svojem planerju in bi bile zame uporabne.


Za prvi test sem uporabila kar črtast zvezek, ki sem ga imela doma, čeprav sem že v iskanju pikčastega zvezka, ki pa so zelo dragi (17 ali več € za en zvezek?!). Razporedila sem ga tako, da sem najprej upoštevala ‘original’ različico in si naredila kazalo, ki pa ga ne uporabljam. Čeprav po več mesečnem planiranu, bi verjetno še kako prav prišlo. Začetne strani sem še izkoristila za pomembne kontakte in stran, kjer spremljam svoje prihodke in odhodke.


Naslednje strani pa imajo spet obliko pravega bullet journala. Najprej sledi ‘future log’. Na dve strani sem si napisala šest prihodnjih mesecev in pod vsakega rojstne dneve oz. pomembne dogodke tistega meseca, za katere vem že vnaprej.  Na naslednji strani je mesečni koledar, kamor si vpišem po datumih dogodke tistega meseca in zraven sem dodala še okvirček s stroški, kjer si pišem koliko sem zapravila. Sledi še zapis po dnevih. Sama ponavadi ostanem pri ponedeljku in potem obveznosti preprosto pozabim zapisovati.


Vmes med dnevnimi planerji pa se najdejo še druge strani in tematike, kot so ideje za blog, cilji, zapiski iz knjig, načrtovanje oz. opravljeni treningi.


Ali sem odkrila končno način planiranja, ki deluje?
Način ni popoln, bom pa zagotovo veliko prihranila za nakup planerjev. Glede na trenutne izkušnje, bo tak zvezek z mano naslednja štiri leta. Zato mislim, da bi si tisti zvezek s pikicami lahko brez slabe vesti privoščila.
Kljub temu moram reči, da sem bila zaenkrat na začetku meseca pridna in si postavila mesec in vpisala vanj dogodke. Čeprav so pa dnevni zapisi precej samevali. Vendar glede na to, da se bodo prave obveznosti začele sedaj z oktobrom, bo tudi planer veliko več v mojih rokah, kot do sedaj.

Tokrat delim z vami tudi prizore iz svojega prejšnjega planerja - strani, ki so ostale nepopisane.
Še nekaj fotografij mojega novega planerja.
Kako pa ti najraje planiraš svoje dneve, tedne, mesece?

1 komentar

  1. Lep :) Kje si ga tiskala in kolikdni so bili stroski, ce ni skrivnost?

    OdgovoriIzbriši