Diplomirala sem!

To je to. Zagovor je za mano in diploma je končno v mojih rokah. Ta štiri leta so me zagotovo veliko naučila. Tako na moje strokovnem področju, izdelave kozmetike, kot tudi na področju življenjskih naukov. Prav gotovo pa sem doživela kar nekaj dogodivščin.


Na kratko, ta blog bom izkoristila za zapis najboljših dogodivščin in naukov, ki sem jih prejela z zadnjih štirih letih.


Na koncu je vse v redu.
Tri dni pred zagovorom me je začela grabiti panika. Moja živčnost je bila na vrhuncu in dan pred zagovorom je dosegla vrhunec. Med zagovorom sem se v sebi tresla. Občutek verjetno poznan večini, ki je že imela zagovor. Ampak, ko je enkrat vse za tabo, ko vidiš, da ni bilo tako hudo, si samo še vesel in pogleduješ že naprej proti novim dogodivščinam.


Hrana je draga
Ko se preseliš v študentski dom je seveda najprej življenje na bonih zakon, ampak po kakem letu se te hrane naveličaš. Vsaj sama sem se je. In potem si začneš kuhati sam in kar naenkrat ugotoviš, da večino denarja porabiš samo za hrano. (No nekateri verjetno tudi za žuranje.)


Organizirano življenje je zakon …
… dokler se ga držiš. Nekaj časa (beri: en mesec) sem se držala načela, da sem stvari načrtovala malo vnaprej in da sem stvari naredila takoj. Zagotovo to zmanjša stres in vse stvari imaš narejene v času (in predčasno). Ampak na žalost sem se hitro vrnila na svoje življenjsko poslanstvo - delajmo vse zadnji trenutek.


Poletje v ZDA
Poletje v ZDA mi je zagotovo dalo dve stvari: vpogled v samostojno življenje in ugotovitev kako lepo nam je v Sloveniji. Izkušnja, ki mi je, čeprav je bila na trenutke težka, v štirih letih zagotovo prinesla največ.


Včasih so odločitve, ki se zdijo prave, napačne
Vsak kdaj zamoči in sprejme napačno odločitev. Sama sem si od srednje šole naprej naprej želela postati vizažistka, ampak sem po tečaju počasi padla na realna tla, da mogoče pa to ni tisto, v čemer se vidim. No sem pa na tečaju spoznala dobro prijateljico Vanjo (njen blog lahko prečekiraš tukaj).


Ljudje pridejo in gredo
V tem času sem zagotovo spoznala pomen pravega prijateljstva. Pa tudi to, da so nekateri ljudje namenjeni zgolj za nekatera poglavja v našem življenju in jim moramo potem pustiti oditi, čeprav je to včasih težko. Ampak tisti, ki so nam namenjeni zagotovo ostanejo.


Vedno poslušaj sebe
Ne glede na to, kaj ti drugi govorijo, samo ti veš kaj je prav zate in kaj moraš storiti. Včasih to ne bo vsem všeč, včasih s svojo odločitvijo narediš napako in včasih ti, ker si poslušal sebe uspe. Ne glede na vse, pa moraš živeti tako, kot tebi najbolj ustreza. Saj veš, da samo enkrat živiš?


 
Pa še malo o diplomi in študiju ....
Vse sošolke, ki ste že diplomirale (lani ali letos) čestitke! Vse tiste, ki vas to še čaka pa srečno! (Je grozno, ampak mine! :)).


Največja zahvala za to zaključno dejanje gre mojemu mentorju, ki je bil vedno pripravljen na vse ideje in odgovoril na vsa (včasih še tako butasta) vprašanja. Druga največja zahvala gre prijateljici Martini, s katero sva se spoznali v laboratoriju, ki je prenašala vse moje slabe dneve in ko z diplomo ni šlo vse po načrtih. Zahvala pa gre tudi vsem ostalim prijateljicam, ki ste mi v težkih trenutkih z mojo diplomo in študijem stale ob strani (saj veste katere ste!)

Ni komentarjev