Kaj lahko počneš, ko si samska?

Moji petkovi večeri znajo biti taki, da se ob desetih zvečer, ko sem že odpravljena za spanje in lepo nameščena v postelji spravim resno na računalnik. To pomeni, da odprem računalnik in pristanem na ‘ženskih’ spletnih straneh kova Cosmopolitan in Popsugar. Takrat se seveda začne branje vseh ‘ženskih’ člankov. Med njimi je večkrat tudi takšen, kakršen je moj naslov bloga (Priznam še celo sama sem napisala en članek s tem naslovom). Pa sem se vseeno odločila, da bom nekatere ‘pogoste’ točke malo komentirala.  


Postani zelo dober v nečem
Klasična. Torej časa imaš na pretek, zato ga je pametno izkoristiti, da se naučiš nečesa, kar si si že dolgo želel. Se želiš naučiti štrikati? Se želiš naučiti plesati? Loti se tega sedaj, ker potem ne bo več časa. Vendar sem prepričana, da se stvarem, ki te veselijo lahko posvetiš tudi v zvezi. Saj če si nečesa zelo želiš, potem to tudi uresničiš.


Ugotoviš kdo si?
Sem samska že zelo zelo dolgo, prebrala sem tudi že kar nekaj (khm, khm veliko) priročnikov za samopomoč in še vedno ne vem kdo sem? Pri tem se človek vpraša ali je kaj narobe z njim :D Pa vendar menim, da sebe in kaj si od življenja želiš ugotoviš šele, ko izkusiš neprijetne situacije, uspehe in padce, predvsem pa ob druženju z različnimi ljudmi, ki iz tebe povlečejo različne osebnosti. Rasteš pa tako ali tako celo življenje.   


Uživaš na polno
To je dvorezen meč, eni najbolj noro uživajo, ko so samski, drugi, ko so v zvezi. Torej to ne pomeni, da moraš biti samski, zato da na polno uživaš. Še najbolje je, da vedno noro uživaš, samski ali v zvezi in če ne uživaš je mogoče dobro poiskati vzrok za to. To, da pa moraš, kot  samski uživati, ker ti vsi članki to govorijo, samo še poveča pritisk na nate,če v svoji samskosti ne uživaš preveč. (Testirano na lastni koži.)


Bodi izbirčna ali bolje rečeno imej standarde
Ta tema bo zagotovo dobila svoj blog, ker imam o njej veliko za povedati. Na kratko se popolnoma strinjam s tem načelom (in se ga tudi sama držim), dokler seveda ne gre v ekstreme. Torej ne skoči v zvezo s prvim, ki ti je malo všeč in si zanj pripravljena spustiti svoje standarde tako, da bi še pingvinčke zeblo. Sem testirala in verjemi mi, ni vredno.


Flirtanje  fanti
Božanje ega in malo pozornosti vedno paše (tiste punce, ki pravijo da ne, v 99% lažejo). Zato če si zunaj ali na kosilu s kolegico si privošči. Nič te ne stane in polepša ti dan ali večer ali se po tvoji želji nadaljuje v naslednjo točko.  Poleg tega boš s preprostega in nekompliciranega druženja s fanti lahko tudi hitro ugotovila ali so tvoji standardi realni ali mogoče celo prenizki.  


One night stand
Če želiš, lahko ta čas izkorsitiš tudi za to ali za uživanje s  petimi fuckboy-i, ki ti vedno pišejo ob (pre)pozni uri. Če ti je do tega izkoristi ta čas in uživaj na polno. Če ti do tega ni, ne počni tega samo zato, ker ti to pove spletna stran, ki ima skupaj članka Kako shujšati 10kg v treh dneh in Imej rada samo sebe točno tako kot si ali ker je to počela tvoja prijateljica. Nismo vsi za vse. ;)


Spoznavaj nove ljudi
OK, do določene stopnje to še gre, ko spoznavaš nove sošolce, sodelavce, spoznaš prijatelja od prijatelja, … sama, da bi šla namerno ven, da bi spoznavala nove ljudi. To pa mislim da ne bi šlo. Še kdo, ki se ne znajde z novimi ljudmi?


Spravi se v formo
Če šport sovražiš se ga boš v vsakem statusu izogibala. Se pa glede na poročanja nekaterih mojih vezanih prijateljic res lažje spraviš v formo, ko si samska. Sama tega ne morem potrditi, sploh pa sem preveč ‘obsedena’ s športom, da bi se mu lahko odpovedala za dlje časa.


Kot si sama lahko ugotovila lahko določene točke izpolnjuješ v zvezi ali samska, če le imaš dovolj motivacije in dobro organizacijo časa. Ker lahko imaš vse te stvari kot samski pred nosom, pa se jih tudi ne boš lotil, ker imaš preprosto preveč časa na voljo in premalo motivacije ali želje po določenem cilju (Je to potem res tisti cilj, ki si ga želiš doseči?)


Ni komentarjev