Hvala in nasvidenje leto 2017

Leto 2017 se počasi izteka in do novega leta nas loči samo še en dan. Včasih si želim, da bi lahko ustavila čas vsaj za trenutek in še malo uživala, včasih pa sem si želela, da bi čas mimo tekel hitreje in bi se na hitro rešila vseh tistih zoprnih situacij v katerih sem se znašla.

Leto 2017 se je zagotovo začelo z veliko cilji in upanja, ki pa so, kot večina novoletnih zaobljub, ostali nekje v pozabljenem koščku možganov. Januarja sem začela z iskanjem študentskega dela in ga tudi precej hitro našla, ga po nekaj mesecih zamenjala in konec septembra se poslovila še z drugega delovnega mesta. Kaj sem se od študentskih del naučila? Da potrebujem dinamično delo, kjer se veliko dogaja in so moji možgančki stalno zaposleni. Hkrati pa sem spoznala tudi nekaj čudovitih ljudi s katerimi sem še vedno v stikih. Vmes sem se počasi spravila tudi k pisanju diplomske naloge. Seveda sem to delala skoraj zadnji trenutek. Sem se pa pisanja vseeno lotila z določeno taktiko, ki se ni izkazala za tako slabo. Vsak dan sem si postavila, da naredim nekaj malega, ali je to da poiščem članke, prepišem postopke, naredim naslovno stran … Tako se je potem počasi vse zložilo skupaj v celoto. Seveda pa bi se lahko preprosto spravila pisati in imela v enem ali dveh tednih spisano celotno diplomsko nalogo. To bi bilo zagotovo tik pred oddajo. Vmes sem še opravljala tečaj za vaditelja vodenih vadb, pri enem od ponudnikov, ki ga nisem prav zaključila. Sem pa o tem področju pridobila veliko novega znanja, predvsem pa sem spoznala eno od smeri, ki me zelo veseli in bo verjetno v prihodnosti, če ne kot poklicna pot, pa zagotovo kot hobi dopolnjevala moje življenje.
Če so bili meseci od januarja do septembra predvsem delovno obarvani. Me je septembra čakal najprej zagotovo najbolj strašljiv dogodek, kjer sem se od živčnosti kar tresla – zagovor diplome, ki pa se je popolnoma srečno zaključil. Takoj za zagovorom pa učenje za diferencialne izpite. Priznam, da se je bilo po letu dni pavze kar težko spet spraviti za knjige. Oktobra pa sem prestopila prag novega faksa – iz farmacije sem se preselila na ekonomijo. Zaradi popolnoma drugega sistema je bil šok na začetku kar velik, do decembra pa sem se že dodobra vpeljala v sistem. Še vedno pa so moja najljubša stvar iz celotnega faksa sošolci in sošolke.
Največ se je zagotovo spremenilo na področju odnosov. Glede tega je bilo leto precej 'turbolentno'. Ampak na koncu ugotoviš, da v tvoje življenje osebe pridejo in odhajajo. Nekatere ostanejo, spet druge pa so tu zgolj zato, da te nekaj naučijo. Zato sem zelo hvaležna za ljudi, ki jih imam ta trenutek okrog sebe in vem, da so tu zame, ko jih potrebujem. Vi že veste kdo ste. ;) Hkrati pa sem ugotovila, da je to tudi eno od področij na katerem moram v naslednjem letu še veliko delati.
Nekaj sprememb pa je doživel tudi moj blog. V mesecu maju je doživel novo preobleko in novo ime. In mrhica mi je vedno bolj pri srcu. Čeprav nisem vedno tako pridno objavljala, kot bi si želela in sem si december vzela prost in spisala zgolj dve objavi. Drugo leto si prav na področju bloga želim narediti malo večji premik in mu posvetiti malo več časa ter napisati še kakšno objavo več kot letos.
Ne smem pa pozabiti na tisti dogodek na katerega sem najbolj ponosna, in sicer pretečena prva 21ka! Z njo sem si dokazala, da zmorem vse tisto kar si zastavim, če le vložim dovolj svojega časa v to in se nečemu posvetim z vsem srcem. Zagotovo mi bodo v spominu ostali zadnji trije kilometri pred ciljem, ko se je čas ustavil in sem se samo še borila sama s seboj, da sem pretekla tistih zadnjih nekaj kilometrov do cilja … Oh pa krčev, ki sem jih po poteku dobila tudi zagotovo ne bom pozabila, ker česa tako bolečega v življenju še nisem doživela (vsaj ne da se spomnim).


Sama si že pridno nabiram energijo in imam za leto 2018, že napisanih cel kup ciljev, ki jih želim uresničiti in predvsem rutin, ki jih želim vpeljati v svoje življenje. Vem, da je potrebno začeti z malimi koraki in predvsem ne z 1000 stvarmi naenkrat, saj se potem vsi cilji postanejo novoletna zaobljuba o obiskovanju fitnesa. Januarja zagnano treniraš, februarja pa se mimo fitnesa niti sprehodiš več ne.  

Rada bi pa se zahvalila tudi tebi, ki me spremljaš in redno bereš. 


Pa ne pozabi preživeti novega leta v družbi tistih ljudi, ki so zate najpomembnejši. Predvsem pa naj se novo leto začne magično ;)

1 komentar

  1. Krasno leto je bilo, z vsemi vzponi in padci ;) Želim ti uspešno in srečno 2018!

    OdgovoriIzbriši