Kriza dvajsetih let

Trial month expired and februar the second is here.

Danes jih imam 24 in pojma nimam kaj bi počela s svojim življenjem.
Tako, pa sem izgovorila, tisti stavek na glas, pred vsemi vami, ki to berete, pred tem pa sem ga v pogovorih govorila svojim prijateljem. Ta občutek ni prišel z danes na jutri. Prišel je že veliko prej. Zdi se mi, da se je začelo nekje po 22-em rojstnem dnevu, ko sem počasi začela ugotavljati, da zdaj se pa res že staram in da sedaj je pa mogoče res čas, da bi ugotovila, kaj bi rada počela v življenju. Pa ne vem in bolj ko o tem razmišljam manj mi je jasno kaj hočem. Okej, ne pravim da ne vem ničesar, kar ne bi rada imela. Tisto, kar me muči je ''moje poslanstvo.'' In vem da nisem edina. Vem, da se mnogo mladih sprašuje popolnoma enako in nimajo pojma kaj bi naredili v to smer. To me vsaj malo pomirja, saj tako vsaj vem da v tem nisem sama.

Pa vendar seveda sem bila kot najstnica prepričana, da bo pri 24-ih veliko drugače, kot je v sedaj pokazala realnost. Je to dobro ali ne, v to se ne bom spuščala. Bom samo vesolju prepustila, da že ve kaj dela.  Kljub temu pa me je realnost naučila, da moraš za svoje sanje in cilje delati. Da moraš začeti z majhnimi stvarmi in da brez nič ni nič. Zato sem se odločila, da bom stvari malo spremenila. Začela bom delati na tistih majhnih ciljih, ki me bodo vodili do tistih velikih, čeprav nimam pojma kako bo dejansko končni cilj izgledal (če bi vedela, tega sedaj ne bi pisala). Predvsem pa sem se naučila, da se najlepše in najboljše stvari zgodijo, ko pogledaš še malo levo in desno z začrtane poti in se včasih odpraviš na katero od stranskih poti, ki ni vedno najlažja, te pa zagotovo največ nauči.


Torej, da skrajšam (ker bodo vsi naslednji blogi ultra dolgi), obetajo se spremembe. Moj blog bo postal zbirališče mojih dogodivščin in predvsem pa bom na njem delila tiste nasvete in stvari, ki se meni zdijo pomembni za uspeh v življenju in karieri. Hkrati pa upala, da ne bodo pomagali samo meni, ampak tudi komu od vas bralcev, ki je enako izgubljen kot jaz. 


Ni komentarjev