AHA trenutki meseca julija


Prvi avgust je padel na sredo in na moj dan za blog. Včasih imaš pač srečo. No bodo pa zato vsi naslednji objavljeni v prvem tednu meseca. Torej čeprav bi lahko rekla, da je bil julij precej dolgočasen mesec, pa sem si ga sama precej popestrila, zato lahko tudi tokrat z vami delim, kar nekaj ključnih trenutkov tega meseca.

Prvih nekaj dni julija sem po dolgem času spet preživela na morju. To je bila ena boljših odločitev, ki sem jih sprejela v zadnjem času. Uživala sem v vsaki minuti, v vsakem jutranjem teku in v vsakem plavanju v morju. Ko bom velika bom definitivno živela nekje ob morju.
  
Končno sem izvedela natančno opredelitev pravila 10.000 ur. Pravilo 10.000 ur pravi, da če ponavljaš eno stvar 10.000 ur postaneš mojster v njej. Z enim dodatkom, če ne ponavljaš nečesa brezglavo, ampak si pripravljen na to, da popravljaš svoje tehnike, se učiš novih trikov in tako napreduješ.

Če si osredotočen na stvar, ki jo počneš in ne pustiš svojim možganom, da tavajo okrog, so stvari opravljene veliko hitreje in boljše. Za začetek je najlažje, če se osredotočiš na eno stvar in ko ti možgani pobegnejo jih pripelješ nazaj.

Zaposlovalci študentov, z nekaj izjemami, se še vedno niso naučili, da je mogoče dobro, da ti pošljejo mail, da te niso izbrali.

Nekatere navade je v življenje veliko lažje uvest kot se zdi na prvi pogled, sploh če imajo le-te pozitiven vpliv na življenje. Nikoli si nisem mislila, da bom redno brala knjige vsak dan, ko si bom za to resnično vzela čas.

Če imaš čas ga izkoristi za stvari, ki te resnično veselijo in ne samo za gledanje serij, tako v svoj urnik uvedeš stvari, ki jih rad počneš in v njih uživaš, ampak jih ob preveč obremenitvah potisneš na zadnje mesto. 

Obstajajo knjige, ki so dolge in zahtevne za branje, ampak so definitivno vredne branja. Predvsem pa si nisem mislila, da mi bo znanje statistike še kako prav prišlo. Govorim o knjigi Razmišljanje, hitro in počasno. Več o njej pa v eni od naslednjih objav.

Čeprav imajo naši možgani najraje od vsega (poleg sladkorja, ki hrani njegove celice) to da ima vsaka stvar svoj vzrok, v resnici sploh ni nujno, da ga ima. Nekatere stvari se pač samo zgodijo. To bi pa tudi pomenilo, da zakon privlačnosti ne obstaja v 'realnosti', ampak obstaja samo zato, da lahko stvari, ki so se nam zgodile pojasnimo.
Ni komentarjev