Ocena krem za sončenje za obraz


Mislim, da je končno čas, da posvetim eno objavo kremam za sončenje za obraz, ki sem jih porabila v zadnjih treh letih. Kremo za obraz s SPF sem začela uporabljati mislim da v drugem letniku faksa, ko so nas krepko prestrašili s škodljivimi učinki sonca na kožo, prav tako pa so nas naučili, da je to eden od boljših načinov zaščite kože pred staranjem. Jaz sem kremo s faktorjem uporabljala večinoma poleti in sem tako porabila eno kremo na leto približno. Sem pa seveda, vsako leto testirala novo kremo in zato imam sedaj v zbirki, kar nekaj porabljenih krem, ki jih bom predstavila v tem blogu.

O sončenju in kremah za sončenje sem že pisala tukaj in tukaj.

Vse kreme, ki so na seznamu so namenjene bolj ali manj občutljivi koži, imajo zaščitni faktor 50 in imajo kombinacijo sintetičnih in mineralnih filtrov. Sintetični filtri lahko na zelo občutljivi koži ali na koži z alergijami sprožijo reakcije in v tem primeru je smiselno poseči po kremah, ki imajo zgolj mineralne filtre. Prav tako so bile vse kreme namenjene mastni koži z dry touch učinkom (Po nanosu kreme ni tistega lepljivega in neprijetnega občutka na koži). Nobena od krem mi prav tako ni povzročila dodatnih nepravilnosti na koži.

LRP Anthelios XL, gel-krema za obraz proti sijaju ZF 50+
To je bila moja prva krema za obraz, ki sem jo preizkusila in jo od začetka oboževala. Suh občutek na koži in mat videz kože (ki pa spet ni preveč mat, je pa res, da jo sama vedno uporabljam v kombinaciji z vlažilno kremo). Pri prvem nakupu je bila še v navadni tubi za kreme, sedaj pa so jo prepakirali v air-free embalažo, ki meni osebno še veliko bolj odgovarja. Cena je za 30ml okrog 17€. To je zagotovo moj to-go izdelek, ki nikoli ne zataji.
Organski filtri: homosalate, octocrylene, ethylhexyl salicylate,  butyl methoxydibenzoylmethane (avobenzone), ethylhexyl triazone, bis-ethylhexyloxyphenol, methoxyphenyl triazine, drometrizole trisiloxane, terephthalylidene dicamphor sulfonic acid
Anorganski filtri: titanium dioxide titanium dioxide [nano] / titanium dioxide

Eucerin Sun Oil Control – ZF 50
Lani sem preizkusila Eucerinovo kremo, ki pa me ni preveč navdušila. Občutek na koži je bil sicer ok, ampak občutek sem imela, da dry-touch učinek ni bil tako izrazit kot pri LRP, prav tako je bil manjši mat učinek. Edina od vseh treh krem vsebuje tudi etanol, kar je še dodaten minus. Ta krema bo verjetno veliko boljše ustrezala nekomu, ki ne želi preveč mat učinka na koži. Vsebuje pa samo 'sintetične' filtre. Tudi ta je v air-free embalaži in je brez vonja, kar je po mojem mnenju dodaten plus. Cena za 50ml je okrog 18€.
Organski filtri: Homosalate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Octocrylene, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid
Anorganski filtri: nima

Vichy Ideal Soleil Dry Touch, matirajoči fluid - ZF 50
Ta krema diši božansko, medtem ko LRP nima vonja. Prav tako je na obrazu pustila mat učinek, podoben kot LRP in dober, suh občutek na koži. Krema je zagotovo primerna za mastno kožo, ampak po mojem mnenju je vlažilna krema še vedno potrebna. Cena je za 50ml je okrog 18€.
Organski filtri: homosalate,  ethylhexyl salicylate, ethylhexyl triazone, bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, drometrizole trisiloxane, butyl methoxydibenzoylmethane, octocrylene,  terephthalylidene dicamphor sulfonic acid Anorganski filtri: titanium dioxide

Vse naštete kreme se dobi v lekarni in velika prednost tega je, da lahko dobiš testerje in tako lahko ugotoviš, katera krema ti dejansko ustreza.
Ni komentarjev