Porabljeni izdelki: Izdelki za nego obraza

Po več mesecih zbiranja prazne embalaže in predvsem praznjenja izdelkov sem ugotovila, da je čas, da izberem katere izdelke želim predstaviti na blogu in jih deliti skupaj z vami. Izdelke bom predstavljala po kategorijah in danes so na vrsti izdelki za nego obraza. Pri izdelkih sem se poleg uporabniške izkušnje osredotočila tudi na glavne sestavine.


Caudalie glow activating anti-wrinkle serum
Serum, ki kožo navlaži. Vsebuje dve vrsti aktivnih sestavin, ki ugodno delujejo na kožo, vlažila in antioksidante. Na koži naredi sloj na katerega se brez težav nanese krema. Serum nima takojšnih velikih učinkov na kožo, razen da kožo navlaži. Na dolgi rok, kožo ščititi pred negativnimi vplivi, kot je onesnaževanje.
O sestavinah
Druga sestavina je skvalen, ki ima antioksidativno in emolientno delovanje, torej zadržuje vlago v koži. Poleg tega kot antioksidante vsebuje še vitamin C, vitamin E in izvleček grozdnih pešk, ki je bogat s polifenoli. Kot vlažilec pa vsebuje kratkoveržino hialurnsko kislino, ta lahko prodira tudi v povrhnjico in ne ostane zgolj na površini kože.

Melvita Šipkovo olje
Olje, ki ga obožujem. Porabi se ga malo in steklenička s 50ml traja res dolgo, če ga uporabljaš zgolj za obraz enkrat na dan, zato tudi visoka cena na koncu ni več koliko problematična. Sem pa temu olju posvetila celotno objavo.

The Ordinary Niacinamide 10% in Zinc 1%
Večina izdelkov The Ordinary so v bistvu koncentrirane aktivne sestavine. Čeprav izdelki delujejo poceni, lahko ob nakupu večih izdelkov, hitro dosežeš ceno dražjega izdelka, ki vsebuje iste aktivne sestavine ali aktivne sestavine z istim učinkom. Sama sem se odločila zgolj za ta izdelek. Uporabljala sem ga zgolj zjutraj in mi je steklenička, ki ima 30ml izdelka zdržala nekaj mesecev, saj se izdelka porabi zelo malo.
O sestavinah
Vsebuje vitamin niacinamid (B3), ki se nahaja v večini krem za občutljivo kožo, saj kožo pomirja in blagodejno vpliva na manjša vnetja na koži in zmanjšuje rdečo. Zink pa prav tako zmanjšuje rdečino in iritacije kože.

FAB Facial Radiance Pads
Če bi te blazinice uporabljala redni, bi zagotovo opazila učinek kislin na koži, ker pa sem bila neredna, sem na koncu blazinice samo porabila do konca.
O sestavinah
Blazinice so namočene v serum z kislinami, ki nežno 'topijo' povrhnjico. Vsebuje mlečno in glikolno kislino. Poleg tega vsebuje kup rastlinskih izvlečkov z antioksidativnim delovanjem in pa hialuronsko kislino, ki vlaži kožo.

Eucerin dermopure Skin renewal treatment
O testerjih načeloma ne pišem, ampak tole bo izjema. Gre za serum proti aknam, ki vsebuje glikolno kislino v višjem procentu in salicilno v manjšem. Ob uporabi sem na koži čutila rahlo pikanje, ko je bila moja koža vneta. Ob redni uporabi, bi izdelek verjetno ublažil moja vnetja in vse zaprte pore, ki se mi pojavljajo. Zato razmišljam tudi o nakupu izdelka.

Yes to cotton: Comforting facial Moisturizer
Gre za nežno vlažilno kremo za obraz, ki pa je precej hranilna, zato je bolj primerna v poznojesenskih in zimskih dneh. Ena od njihovih krem, mi je povzročila alergijsko reakcijo, medtem ko se s tole kremo odlično razumeva. Edina pomanjkljivost, ki me malo moti je vsebnik. Narejen je kot air free, ampak se ga enostavno odpre, zato je včasih potrebno malo več pumpmati, da gre najprej ven zrak in potem pride še izdelek.
O sestavinah
Gre za kremo, ki je večinoma iz naravnih sestavin. Je klasična emulzija med lipidi in vodo.  Vsebuje precej dodatnih rastlinskih izvlečkov, med njimi tudi izvleček bombaževih semen in izvleček kamilice. Vsebuje veliko antioksidantov. Poleg tega je prisotna tudi hialuronska kislina, ki da koži vlažnost.
Gossypium Herbaceum seed oil – cotton
V olju prevladuje linolna kislina (50%), ki deluje protivnetno. Vsebuje veliko fitosterolov in nekaj vitamina E, delujejo kot antioksidanti. Nizkokakovostno je pogosto v nizkocenovnih kozmetičnih izdelkih. To olje je rafinirano (torej ima odstranjene vse dobre sestavine – fitostreole). Visokokakovostno olje je primerno za nego suhe kože s poškodovano barierno funkcijo, za mastno kožo (ker daje lahek občutek na koži), ter nego vnete kože. 
Gossypium Herbaceum Seed extract – bombaž
Uporablja se pri negi občutljive, razdražene in obremenjene kože, saj deluje protivnetno in blažilno. Vsebuje polifenole in flavonoide, ki delujejo kot antioksidanti.
Chamomilla Recutita Flower extract
Uporablja se pri negi razdražene in občutljive kože. Vsebuje hamazulen, ki neguje kožo in ima protivnetne lastnosti in alfa-bisabolol, deluje protivnetno, pospešuje prehajanje drugih sestavin v kožo, zavre sintezo melanina in deluje proti virusu herpes simpleks. Pri preobčutljivih posameznikih lahko seskviterpenski laktoni povzročijo alergijske reakcije.


Prva pomoč pri sestavinah: Sodobna kozmetika

Ni komentarjev