AHA trenutki meseca avgusta

September je že tukaj in z njim je čas tudi za novo AHA objavo. Bila sem prepričana, da bo veliko manj stvari, ki jih bom želela omeniti, saj se mi ni dogajalo nič posebnega. Na koncu pa sem nabrala, kar nekaj novih spoznanj, ki te čakajo spodaj.


Poletje zagotovo ni moj najljubši letni čas. Enostavno je zame preveč vroče. Zato pa obožujem zimo, čeprav se zna zgoditi da bo letos zame malo toplejša.

Po dobrem mesecu pa pol iskanja študentskega dela, ki je obsegalo poslanih približno 40 prijav na prosta delovna mesta, 15 razgovorov in še več zavrnitev, mi je končno uspelo dobiti študentsko delo, ki sem si ga želela. Vztrajanje se izplača, čeprav ni vedno najboljši občutek, ko iz tedna v teden dobivaš zavrnitvene maile.

Vzdrževanje koncentracije je zame izredno izredno naporno. Bolj kot sem pozorna na to, bolj ugotavljam, da moja koncentrcija izgubljena tava po kakem tropskem deževnem gozdu.

Glede na aplikacijo mi je uspelo postaviti nov najhitrejši čas na 5km, kar mi je še najbolj všeč pa je bilo to, da po teku nisem bila zares utrujena, kar pomeni, da bi v istem tempu lahko pretekla še več, kar mi je zelo všeč.

Včasih moraš svoje plane narediti za eno leto naprej in si nakopati na glavo vse, kar si lahko. Če bom preživela do konca decembra brez da bom samo sebe srečala bom ponosna sama nase.

Uvajanje novih navad in njihovo vzdrževanje sploh ni tako težko, ko imaš enkrat sistem, ki ti dobro služi in takrat tudi večje spremembe v življenju ne vplivajo toliko več nanje.

Ker se med dolgimi teki (+15km) prehranjujem sem iskala najbolj optimalno ''čokoladico'', ki mi dala tisto dodatno energijo aka cuker, ki ga rabim. Zaradi optimalne velikosti in predvsem, ker me je zanimal okus sem izbrala naravno ploščico z okusom jabolka in cimeta, ki mi je bil OK, to je pa tudi vse. Potem sem po priporočilu poizkusila okus kokos-kakav. Okus je isti kot bounty, samo da ima bolj 'zdrave' sestavine. Tako da to bo zagotovo moja to-go čokoladica.

V knjigi Fokus sem prebrala, da ne moreš hkrati recimo hoditi in reševati matematičnih problemov, recimo koliko je 12 krat 6 ali zahtevnejših. To lahko potrdim iz lastnih izkušenj. Skoraj vedno ko med tekom želim preračunati razdaljo, ki jo moram preteči, pretečem na koncu preveč.Ni komentarjev