Porabljeni izdelki za čiščenje obraza


Ponovno en kozmetično obarvan blog. Tokrat delim štiri izdelke, ki sem jih uporabljala za čiščenje obraza. Najmanj ljub od vseh mi je bil čistilni gel od Decleora, medtem ko mi je najbolj pri srcu od Eucerina, predvsem zaradi nežnih sestavin. Trenutno pa uporabljam Eucerinovo micelarno vodo, da si odstranim ličila in pa gel za občutljivo kožo od Balee (tudi to je moj večkrat kupljeni izdelek).

Eucerin DermatoClean
V lekarni sem lani naletela na promocijo Eucerin kozmetike in na koncu končala s kremo za sončenje, micelarno vodo in gelom za čiščenje obraza za občutljivo kožo.

Čistilni fluid 3v1 s tehnologijo micelov
Micelarna voda ob precej majhni porabi, učinkovito odstrani ličila. Poudarila bi še, da sama ne uporabljam vodoodpornih ličil. Prav tako deluje negovalno na kožo in po uporabi ne pušča neprijetnega občutka. Sama jo po uporabi sperem z vodo s kože, čeprav je načeloma ni potrebno. Prav tako mi ne povzroča težav ob uporabi okrog oči. Izdelek je namenjen uporabi na občutljivi koži.
O sestavinah:
Izdelek ne vsebuje parfuma, vsebuje pa hialurnsko kislino. Izdelek naj bi se sicer uporabljal tako za čiščenje obraza, kot za tonik. Vendar sama bi ga uporabljala, samo za čiščenje, ker sem mnenja, da je ''čistilne'' sestavine potrebno sprati s kože z vodo.

Osvežujoč čistilni gel
Gel kožo nežno očisti, ne odstrani pa vseh ličil. Prav tako kot micelarna je namenjen občutljivi koži. To je eden od izdelkov, ki bi ga dejansko priporočala vsakemu, saj je eden izmed najbolj nežnih, kar sem jih našla na slovenskem trgu.
O sestavinah:
Tudi ta izdelek ne vsebuje parfuma, dodaten plus pa dobi, ker je prva 'čistilna' sestavina ena izmed najbolj nežnih. Izdelek vsebuje malo sestavin, praktično samo tisto najbolj pomembne. Vsebuje tudi hialuronsko kislino, ki pa je bolj dodatek, kot karkoli drugega, glede na to, da izdelek speremo.

Afrodita Micelarna pena
Ko sem nazadnje kupovala nekaj za čiščenje obraza, sem se odločila za to micelarno peno. Kožo očisti, po spiranju pa je koža mehka. Čeprav naj bi odstranjevala tudi ličila, jih ne očisti popolnoma, zato jih je potrebno predhodno odstraniti. Ali pa hodiš okrog kot panda. Kar mi je všeč, je to da ima izredno malo sestavin, kar pomeni da ne vsebuje še 1000 in enega izvlečka vseh mogočih rastlin. Izdelki za čiščenje so premalo časa obrazu, da bi imeli kakršen koli učinek na kožo. Kljub temu pa pena vsebuje pantenol (B5), ki kožo pomirja.

Decleor Aroma Cleanse
Verjetno prvo čistilno sredstvo, ki mi dejansko ni bilo všeč. Čeprav mi je bilo všeč, da se ga resnično malo porabi in da se precej peni, pa mi ni bil občutek na koži. Koža je bila namreč po uporabi 'preveč čista', isti občutek sem imela na koži, kot če bi si jo umila z trdim milom za roke, zato sem bila na koncu že vesela, ko sem ga končno porabila.
O sestavinah: Do vseh sestavin se za ta izdelek nisem dokopala, vsebuje pa med aktivnimi sestavinami tudi hialuronsko kislino, ki vlaži kožo in ekstrakt papaje. Ti učinki so zanemarljivi glede na to da izdelek, takoj speremo s kože.

Ni komentarjev