Izdelki za nego telesa, ki jih obožujem


Baje je jesen, ampak za moje pojme so temperature še veliko previsoke. Kljub temu pri vremenu ne moremo biti nikoli prepričani, kako se bo spremenilo. Kot verjetno že vse vemo, čim pride mraz se zavijamo v topla oblačila in uživamo po vročim tušem (vsaj jaz!). Vroč tuš, pa tudi mrzlo vreme in suh zrak v prostorih naši koži ne delajo usluge in zelo hitro postane suha. Sama sem trenutno v obdobju porabljanja vseh kozmetičnih izdelkov in na zalogi sem imela tudi, kar nekaj losjonov za telo. Tako da tukaj so zbrana vsa, ki se so mi zdela omembe vredna.

Afrodita 100% SPA sufle za telo
Ta izdelek sem prejela še na blogerski konferenci in je zagotovo eden izmed izdelkov, kjer sem med uporabo res uživala. Čeprav vsebuje eterično olje sivke, ni vonja po sivki, ampak ima nežen prijeten vonj, po ne vem čem. Ima krema-gel strukturo, ki se resnično hitro vpije v kožo in na koži ne pušča mastnega občutka. Zame zagotovo super izdelek za poletne dni, ko potrebujem nekaj vlažilnega, ampak ne preveč hranilnega.
O sestavinah:
Izpostavila bom tri sestavine, olivno olje, arganovo olje in eterično olje sivke. V izdelku prevladuje olivno olje, na embalaži pa je poudarjeno arganovo olje, ki ga je v izdelku občutno manj.
Olea Europea Fruit Oil – olivno olje
Pri njegovi sestavi prevladuje oleinska kislina, v 73%, ki deluje regenerativno in pospešuje prodiranje v kožo. Ob uporabi samega olja na kožo (v izdelkih je manjši delež olja, zato to ni težava), lahko prav zaradi visoke vsebnosti oleinske kisline pride do poškodbe barierne funkcije kože, koža pa lahko pordeči in postane suha. Ima visoko vsebnost antioksidantov, predvsem fitosterolov, vitamina E in skvalena, ki na koži deluje tudi kot emolient.
Argania Spinosa Kernel Oil – arganovo olje
Pri njegovi sestavi prevladujeta oleinska kislina s 45% in linolna s 35%, medtem ko prva deluje regenerativno, pa druga deluje tudi protivnetno. Vsebuje tudi veliko antioksidantov, in sicer fitosterole, vitamin E in skvalen. Primerno je za nego zrele in suhe kože, pa tudi aknaste in vnete kože. Deluje emolientno, zadržuje vodo v povrhnjici.
Lavandula Angustifolia Oil – eterično olje sivke
Čeprav se veliko uporablja v kozmetiki, pa ni narejenih raziskav kakšne učinke ima na koži. Pri uporabi izdelkov s sivkinim oljem, je potrebno biti previden, pri alergikih na dišave, saj vsebuje veliko linaloola. V terapiji se sivka uporablja kot pomirjevalo.The Body Shop Body Butter
Še en izdelek z blogerske konference, ki sem ga uporabljala 'eksluzivno', ker mi je bil toliko všeč in sem želela, da čim dlje traja. Čeprav je maslo za telo, ne pušča preveč mastnega občutka na koži, ampak bolj prijeten hranilen sloj. Struktura je krema-maslo. Vonj je prijeten, vendar precej močan, tako da tistim, ki vam parfumirani izdelki niso všeč, ne bo najljubši.
O sestavinah:
Čeprav je to maslo za telo, vsebuje poleg masel in olj, še vodo – torej gre za emulzijo in silikon, ki daje prijeten občutek na koži. Bom pa vseeno izpostavila maslo, ki ga je največ v tem izdelku.
Orbignya Oleifera Seed Oil – Babasu maslo
Pri njegovi sestavi prevladuje lavrinska kislina (40%), ki ima protimikrobno delovanje in ščiti lase pred izgubo lasnih proteinov. Deluje emolientno, zadržuje vlago v koži. Uporablja se pri negi suhe in razpokane kože. Primeren pa je tudi za nego las.Bath&Body works body cream
To kremo za telo sem kupila v Kanadi, zaradi embalaže in vonja po pumkin' spice. Vonj tega izdelka je močan, izredno močan. Kot da bi se jim parfum vlil v izdelek in se jim očitno je, ker je parfum že peta sestavina v izdelku. Posledica tega je, da sem se vonja na koncu že pošteno naveličala in sem komaj čakala da izdelek porabim do konca. Sicer pa je sam losjon na koži pustil hranilen sloj in ni pa se takoj vpil v kožo.
O sestavinah:
Gre za klasično emulzijo in nekaj sestavin po parfumu, torej v zelo majhnem deležu, zasledimo še karitejevo in kakavovo maslo. Vsebuje pa tu nekaj malega tekočega parafina, ki meni ni preveč pri srcu. Kar bi še izpostavila je, da vsebuje ureo, ki je močan vlažilec.
Theobroma Cacao Seed Butter – kakavovo maslo
V kakavovem maslu prevladujeta sterainska kislina (36%) in oleinska kislina (34%), od tega slednja deluje regenerativno. Vsebuje veliko antioksidantov, in sicer fitosterolov in vitamina E. Deluje kot emolient, primeren pa je za nego suhe kože. Pametno se ga je izogibati pri nečisti in aknasti koži, saj deluje komedogeno. Čeprav naj bi imelo kakavovo maslo SPF okrog 4, ne nudi ustrezne zaščite pred UV žarki, zato ga ni smiselno uporabljati kot zaščito pred soncem. 


1 komentar

  1. Joj, Afroditini vonji... mmm <3 Ta suffle je eden izmed boljših <3

    OdgovoriIzbriši