Spletne strani, ki bi jih moral poznati vsak študent (pa tudi ''mladi'' odrasli)


Tokrat se vračam spet z bolj študentsko obarvanim blogom, ker je pač začetek študijskega leta. Dejstvo je da imamo študenti dostop ogromnega števila cenejših ali brezplačnih izobraževanj in različnih projektov. Kako sem sama prišla do celotnega seznama niti sama ne vem. Vem pa da bo mogoče ta seznam komu pomagal in se bo mogoče zato udeležil kakšne delavnice ali kongresa, za kar mogoče sploh ni vedel, da obstaja.
Torej to so spletne strani, kjer najdeš informacije o vsem povezanim s študijem (razen z žuri, mislim da tega ni težava najti;) ):

Na tej strani najdeš resnično ogromno informacij povezanih s samim študijem, poleg tega pa na tej strani najdeš še različne dogodke in delavnice, ki jih organizirajo in so v večini primerov BREZPLAČNE. Tako recimo imaš delavnice pisanja CVija, motivacijskega pisma, vsake toliko organizirajo karierne tabore, ki so sestavljeni iz različnih delavnic (učenje jezikov, programiranje, javno nastopanje, simulacije razgovorov za službo itd.). Organizirajo tudi oglede različnih podjetij, v katerih bi se mogoče kasneje želel zaposliti. Na spletni strani lahko najdeš tudi različne oglase, tako za študentska dela, kot tudi za redne zaposlitve. Poleg tega pa imajo tudi karierne svetovalce, ki ti lahko ponudijo informacije ali nasvete v povezavi s tvojo nadaljnjo kariero.
Najlažje je če se naročiš in na njihove e-novičke in jih ne pozabiš preveriti vsake toliko.

Društva tvojega faksa
Verjetno skoraj vsak faks ima vsaj eno društvo, ki organizira različne dogodke in delavnice. Večkrat so te na temo tvoje smeri, zato se ti splača pogledati in se spet naročiti na novičke ali jih spremljati po Facebooku.

Facebook dogodki
Za to sicer potrebuješ nekaj več časa, ampak na Facebooku lahko tudi zaslediš različne dogodke in delavnice, ki jih organizirajo druge fakultete in bi te mogoče zanimale. Zato namesto, da stalkaš kogarkoli pač že stalkaš, raje Facebook uporabi še zato, da najdeš kakšne zanimive dogodke.

ŠOU 
Na tej strani prav tako najdeš različne informacije povezane na splošno s študijem, spremembami, ki se obetajo ipd. Sama sem naročena na njihove novice, ker tako dobim opomnike za pomembne datume (npr. podaljšanje bivanja v študentu). Poleg tega tudi oni organizirajo različne dogodke za študente. 

Eden od verjetno manj poznanih zavodov, ampak precej uporaben za študente, ki si želijo pridobiti več različnih veščin. Tukaj po res ugodnih (študentskih) cenah lahko opravljaš različne jezikovne tečaje, 'strokovne tečaje' (excel, word, kreativno pisanje ipd.), športno vadbo itd. Poleg tega pa imajo velikokrat različne akcije, sploh na jezikovne tečaje, in nudijo tudi subvencije.

To je še eden od portalov namenjen dodiplomskim in podiplomskim študentom, ki nudi različne informacije o samem študiju, poleg tega pa tu najdeš tudi članke na temo študentskega življenja, objavljeni so tudi različni zapiski in izpiski snovi ter seznam tistih, ki ponujajo študentsko prehrano.

To je še ena stvar, ki bi jo moral poznati vsak (športno) ozaveščen študent. Na tej strani na začetku leta vedno objavijo prijavo na športne dejavnosti, ki ti lahko prinesejo dodatne kredite ali pa so zgolj rekreativne dejavnosti, na katere se od letos naprej prijavljaš dnevno. Nudijo brezplačno vadbo v fitnesu v Rožni dolini in vodene vadbe. Na vadbo se lahko prijaviš tukaj 

Če se umaknemo izven univerze, pa je še nekaj spletnih strani, ki študentom, (včasih tudi ostalim (večkrat sicer po višji ceni)) ponujajo različne delavnice ali druge aktivnosti po nižjih cenah ali so brezplačne.

Nefiks je ena od spletnih strani, ki jo moraš obiskati in moraš poznati. Nefiks je društvo, ki skrbi za večjo zaposljivost med mladimi s tem, da jim nudi različne delavnice in projekte, ki so brezplačni, za pridobivanje kompetenc. Nefiks ne deluje zgolj v Ljubljani, ampak se določeni projekti izvajajo tudi izven Ljubljane. Sama sem sodelovala pri njihovem projektu Kolegice, ki mi je dal neprecenljivo izkušnjo.

Javni zavod Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana 
Pri njih so na voljo tako izobraževalni programi srednjih šol (izobraževanje za odrasle) kot tudi organizirajo različne delavnice, ki pa so lahko plačljive ali brezplačne.

Za vse tiste, ki ste radi športno aktivni ali pa bi zgolj radi preizkusili čim več vadb, obstaja spletna stran študentska vadba. Na tej strani s članarino, ki je 7€ in potem vplačanimi krediti, lahko obiskuješ vadbe po centrih, ki so vključeni v njihov sistem. Cena ene vadbe je od 3,5€ naprej. To je odlično tudi za tiste, ki se ne želite vezati na točno določen termin ali se vam zdi brez veze kupovati mesečne/polletne/letne karte. Edini pogoj tukaj je, da imaš status študenta.
Če statusa študenta nimaš, pa imaš možnost pri šport na klik, ki so ravno tako ugodne vadbe, le da za tiste brez statusa.
Še vedno pa se splača preveriti ali kjerkoli obstaja še kakšna cenejša varianta, določeni centri ponujajo karte, kjer se plača zgolj število obiskov, medtem ko nisi vezan na točno določen termin. Ni komentarjev