Lepotna konferenca za lepotne blogerke


Od sredine oktobra sem pričakovala petek 9.11.2018, ko sem vedela da me čaka konferenca lepotnih blogerk, ki jo organizira Nika Veger. To je bila že četrta konferenca po vrsti, zame pa tretja. Vedela sem da me čaka dan pol druženja in predavanj, kjer bom dobila novo znanje. Pričakovala sem veliko, v resnici pa sem dobila …

…. še več kot sem pričakovala.

Priprave na konferenco so se začele en dan prej. Tako sem si v četrtek končno vzela čas, za vsa tista lepotna opravila s katerimi sem predolgo odlašala. Po dolgem času sem na obrazu spet imela piling masko, za njo pa vlažilno masko. Razvajanje, ki bi ga morala izvajati vsaj enkrat na teden (mislim na tisti del z vlažilno masko). Seveda me je čakalo tudi lakiranje nohtov in upanje, da bodo ostali celi do naslednjega dne.

V petek zjutraj sem najprej ugotovila, da se nohti na desni roki lepo svetijo, na levi roki, pa so laku lesk odvzele rjuhe in je postal mat. Ampak dobro bo. Nisem imela časa popravljati. Zahvaljujoč moji standardni jutranji rutini in prakticiranju nanašanja ličil vsak delovni dan sem se uredila v času in se podala na pot do mestnega muzeja, za katerega sem samo približno vedela kje je (hvala GPS).

Po prihodu nas je pričakala akreditacija in zajtrk. Tokrat nas je z (vegansko) prehrano razvajala Barabella, za nujno kavico pa so poskrbeli Dolce gusto. Po jutranjem klepetanju in začetih debatah, pozdravljanju blogerskih kolegic, ki sem jih srečala po dolgem času, smo se odpravile na prvo predavanje.Iz Francije je prišla soustanoviteljica Erborian kozmetike. Ta deluje po principu korejske nege kože, ki je razdeljen na 10 do 15 korakov zjutraj in zvečer. Ona je izdelke prilagodila evropskemu hitenju in število izdelkov precej zmanjšala, ampak še vedno obdržala isti učinek. Izdelki vsebujejo izvlečke rastlin, ki se sicer uporabljajo v korejski tradicionalni medicini. Dobili smo nekaj testerjev, tako da bom izdelke zagotovo preizkusila in se odločila ali mi sploh odgovarjajo.


Sledilo je predavanje o Instagramu, kjer sem v eni uri izvedela stvari za katere bi mogla sama precej brskati po Googlu. Delavnica mi je prinesla nova znanja, ki jih bom lahko uporabila tudi naprej. Ampak še vedno me čaka kar nekaj googlanja, tako pač je. Sem bila pa vesela, ker smo dobile konkretne trike in nasvete ter ne samo nekih splošnih nasvetov, ki bi jih vse že tako ali tako vedele in vabilo na plačano svetovanje če želimo nekaj več.

Potem nas je čakalo predavanje o Photoshopu, ki je bilo uporabno nekomu, ki uporablja Photoshop. Zame, ki fotografije urejam z urejevalnikom slik na računalniku, pa ni imelo nekakšne velike vrednosti. Mogoče je bila ta delavnica malo preveč napredna za nas.

Po predavanju nas je čakalo druženje s prvimi lepotnimi sponzorji in klepetanje z njimi. Pa tudi za hrano. Če sem v zajtrku uživala, pa kosilo, razen bučne juhice, ni bilo zame. Preveč zelenjave. Kakorkoli, odmor je minil veliko prehitro in spet smo se morale vrniti v predavalnico.


Če je bil dopoldanski del namenjen ustvarjalnemu delu bloganja, pa je bil popoldanski del namenjen predvsem poslu in jeziku. Pravnik Ivan Kranjec mi je povedal o poslu več kot so nas naučili na ekonomski fakulteti. Dobila sem veliko uporabnih informacij in sedaj vem kakšna je razlika med avtorsko pogodbo in študentskim delom.

Sledilo je predavanje o etiki pri bloganju, ki se mi ni zdelo nič posebnega. Potem pa predavanje o jeziku, kjer sem končno dobila pravilo za pisanje vejic, ki ga bom z lahko upoštevala in so ga moji možgani dojeli takoj – vejica ali veznik spadata med dva glagola – to bo moje vodilo od sedaj naprej. Sem ena izmed tistih, ki ji pravilo o ki, ko, ker, da, če z vsemi svojimi izjemami ni šlo v glavo, odvisniki pa so ostali v srednji šoli.


Še zadnje predavanje, ki je sledilo, mi je bilo skoraj najljubše, ker obožujem uspešne podjetnike. Predaval nam je Aleš Lisac, sama se ga spomnim po založbi Lisac&Lisac. Najprej mi je bila všeč njegova energija in nastop. O njegovih nasvetih za postavljanje cene bom pa takole povedala. Povedal nam je nekaj naukov, na kaj moraš biti pozoren, da si lahko postaviš pravo ceno in kako prideš do čim višje cene. Vse nauke pa sem približno tri tedne prebrala v eni od poslovnih knjig. Tako da knjiga ima nasvete ki delujejo.

Po koncu zadnjega predavanja je sledila še podelitev nagrad, večerno druženje s sponzorji in še zadnji klepeti. Tukaj bom še enkrat čestitala Moniki in njenemu Sugarlove blogu, ki si je nedvomno zaslužila nagrado za najboljši lepotni blog. Čestitke pa seveda tudi ostalim nagrajencem. Pri sponzorjih sem se zaklepetala pri Nelipot, kateri njihov izdelek me je osvojil že ob pogledu na sestavine, bom pa še poročala. Sledila pa je tudi slikanje pred Insta wallom, ki ga je naredila blogerka Tanita in sicer iz papirnatih rožic. Njene stvaritve si lahko na IG pogledaš na profilu Lampetie Blossom. Preden smo se odpravili domov nas je seveda obdarila še Nika s cekarjem. Tako me je čakala še hoja nazaj v študentski dom. Počutila sem se kot tovorna mula. Kljub utrujenosti pa sem še isti večer pregledala vse izdelke, ki smo jih prejeli. Izdelke sem tudi presortirala in z vami bom delila tiste, ki jih bom testirala v naslednjih dveh mesecih. (Namig: To so skoraj VSI izdelki.)

Z blogerko Vanjo (All about Vanja)
Zahvala gre seveda vsem sponzorjem, ki so odgovarjali na naša vprašanja in nas razvajali z darilci: Erobiran, Medex, Gardenia Ars Florae, Afrodita Kozmetika, Nelipot, Oriflame, dišave s. Oliver, Bioderma, Bravish, Catrice, Essence, 4kids&us, Kerastase,L'Occitane, Noela, Nuxe, The Body Shop, Makeup Revolution, Melvita, Skeyndor, Smile Concept Store, Caudalie, knjigarna Felix, Dolce Gusto, Lampetie Blossom, Ramazzoti Aperitivo Rosato in Cosmopolitan.

Posebna zahvala gre pa tudi Niki, za vso organizacijo in ki je poskrbela za še eno kvalitetno in nepozabno konferenco. Glede na izbor predavateljev je bila to zagotovo najboljša konferenca od vseh. Pri hrani bi pa bilo lahko malo več raznolikosti glede na to, da gre za celodnevni dogodek, za nas izbirčne. Sicer pa res Nika kapo dol in upam da ti uspe organizirati še veliko tako dobrih konferenc!

1 komentar

  1. Draga Ana, vesela sem, da si uživala, odnesla veliko novega znanja in da si se imela lepo. Hvala za čestitke in podporo :)*

    OdgovoriIzbriši