Moja jutranja make-up rutina

Letos sem se ob začetku leta odločila, da je čas, da se znebim kar največ kozmetičnih izdelkov, ki jih imam. Zakaj? Ker mi nekateri v omari stojijo nedotaknjeni že dve leti in jih nisem želela vreči stran. Lahko rečem, da mi gre kar dobro, edini izdelki, ki prevečkrat ostanejo nedotaknjeni v omari so maske za obraz, ker si nikoli ne vzamem tistih 10 minut in pa izdelki za nego in oblikovanje las. Ti zadnji ostajajo v omari predvsem iz istega razloga kot maske za obraz, ne vzamem si časa za njih. Posebna kategorija izdelkov, ki čaka na boljše čase pa so tudi šminke, ki jih imam pač preveč, glede na to koliko jih v resnici uporabljam. Seveda pa je na uporabo čakalo tudi kar nekaj ličil, za katera je čas, da jih končno porabim. Tako sem se lotila dela. Od februarja do septembra mi je šlo počasi, sedaj pa so ličila redno v uporabi, ker imam zaradi zgodnjega vstajanja čas, da si zjutraj naredim make-up. Ličenje zjutraj je tudi moj čas za meditacijo in tistih 15 minut mine veliko prehitro. Tukaj bom predstavila izdelke, ki sem jih uporabljala od januarja do sedaj. Bom pa že naslednji teden dodala nekaj novih izdelkov.  


Primer za oči
Kiko primer je bil objavljen že na mojem prejšnjem blogu in mislim, da je z mano že več kot dve leti (Rok za porabo je 6 mesecev po odprtju, tako da ne počnite tega, kar počnem jaz.). Ampak ga kar ne zmanjka. V tubici je 10ml izdelka in sedaj ga uporabljam 5 dni na teden, ampak ga je še kar ne zmanjka in že pred tem sem ga uporabljala. Njegova cena je okrog 8€. Na veko se ga nanese v zelo majhni količini, recimo za velikost riževega zrna na vsako veko. Jaz ga razmažem kar s prstom, saj se mi zdi da se s toploto mojih prstov še lepše razmaže kot bi se drugače. Nato pa ga fiksiram s pudrom v prahu. Make-up mi z njim zdrži več kot 12 ur, s tem da se na vadbo ali tek vedno odpravim kar z njim. Kljub potenju, razen če je res ekstremno, ostane make-up na svojem mestu. Ker me je na očeh tako navdušil sem ga preizkusila še na čelu, če bo slučajno tako dobro deloval in se po dveh urah ne bom svetila. Na žalost ni deloval. Predvidevam, da je njegova stabilnost odvisna od tega ali daš nanj praške (senčila) ali suspenzije (tekoči puder). Očitno ga tekoči puder toliko razgradi, da ne opravlja več svoje funkcije.

Senčila
Začela sem s petimi Artdeco senčkami in trenutno imam samo še tri, svetlo vijolično, ki bo z mano samo še nekaj dni in dve, ki sta temno rjavi, tako da mi bosta še dolgo delali družbo. Imela sem še dve senčki kožne barve, prvo sem enkrat razbila in sem jo uporabljala čez celotno veko in jo zato tudi hitro porabila, druga pa mi je čisto na koncu padla na tla in se razsula po tleh, kolikor je je pač še ostalo.  Sem pa vesela da sem se znebila vsaj dveh svetlejših senčk. Senčke so pigmentirane, lepo se zabrisujejo in ostajajo na svojem mestu čez celoten dan(ob uporabi z primerjem). Kupijo se posamezno, kar pomeni da si lahko sama ustvariš svojo paletko, vendar pazi, s tem ti tudi cena hitro naraste, za paletko iz 10 senčil bi tako dala 40€, zagotovo pa izza isto kvaliteto dobiš paletke z večjim številom senčil. Cena za senčko znaša 4€ za 0,8g. Zraven pa uporabljam še Manhattan shimmer senčke, ki jih res moram porabiti. Da je lep učinek je treba na veke dati kar nekaj senčila, ki pa čez dan samo pade dol. Glede na to, da je ta paletka res že predolgo z mano gre na koncu leta, porabljena ali ne v kanto za smeti. 

Maskara
Še v oktobru mi je delala družbo Avon maskara, ki pa se po šestih mesecih poslavlja in jo bo nadomestila Este Lauder maskara. Z Avonovo maskaro sva dobro sodelovale. Ni se razmazala in je ostala na trepalnicah, prav tako pa trepalnic ni zlepila skupaj, ampak jim je dodala samo nežen volumen. Pač pri maskarah res nisem zahtevna in edina, ki me je do sedaj res razočarala je bila Better than sex(ironija).

Osvetljevalec
V uporabi imam tudi Illamasquin highlighter, ki ga sedaj zagotovo ne bi več kupila. Predvsem iz razloga, ker ima zraven tudi rjavo barvo za konture, ki pa je ne uporabljam in ker bi verjetno nekaj podobnega našla tudi po nižji ceni. Sam highlighter pa sicer na mestu ostane cel dan in daje čudovit odsev pod pravim kotom. Cena za tale duo znaša 37€.

Obarvana krema
Ta krema je tudi z mano že dve leti in končno sem se odločila, da jo porabim. Uporabljam jo kar namesto pudra, saj potrebujem samo nekaj kar mi izenači polt. Kljub temu da gre za kremo, pod njo uporabim še vlažilno kremo in pa serum oziroma bolj primer, še en izdelek, ki ga želim porabiti. Sicer je pa ta LRP krema namenjena problematični koži in je iz linije za odpravo mozoljev.

Svinčniki za ustnice
Poleg kar nekaj šmink imam v svoji zbirki tudi kar nekaj svinčnikov za ustnice, ki sem se jih odločila porabiti. Večina jih je Essence lip liners. Všeč mi je ker so mehki in se lepo nanašajo, obstojnost pa se mi zdi malo odvisna od same šminke, saj se mi zdi da je v kombinaciji s suho šminko precej bolj obstojen, kot tisto, ki je manj suha. Poleg tega pa imam še en Maybelline svinčnik za ustnice, ki mi ni toliko všeč saj je precej trd, kar pomeni da se precej težje nanaša na ustnice, razlike v obstojnosti v primerjavi z Essence svinčniki pa ne vidim. Vidim pa razliko v ceni, medtem ko so Essence svinčniki okrog 2€, mislim da sem za Maybelline svinčnik odštela okrog 4€.

Šminka
Odločila sem se da dam tekoče šminke malo na stran in se vrnem k klasičnim šminkam. Trenutno uporabljam dve L'Oreal šminki, eno v nude odtenku in eno v roza odtenku. Tista, ki je v nude odtenku, ni toliko suha in gre veliko hitreje z ustnic. V formulacijo pa so dodane tudi mikro bleščice. Medtem ko je roza šminka veliko bolj obstojna, sploh če je pod njo lip liner in zdrži tudi do nekaj ur. Obe šminki sta bili izdani v omejeni kolekciji in nista več v prodaji. Lahko pa rečem, da so mi na splošno mat L'orealove šminke pri srcu, ker res dolgo zdržijo na ustnicah.
Ni komentarjev