Testo
400g pirina moka
200g trdega masla
2 rumenjaka
2 Vanilin sladkor
4 žlice mrzle vode
1 žlica limoninega soka
Nadev
3 žlice marmelade
800g jabolk
Cimet po okusu
Sladkor po okusu
Najprej pripravimo testo, tako da v skledi vse sestavine zgnetemo
v gladko testo. Maslo mora biti trdo in ga narežemo na majhne koščke. Stopi se
potem, ko z rokami gnetemo testo. Ko je testo gladko mora pol ure počivati v
hladilniku.
V tem času olupimo in naribamo jabolka. Naribana jabolka potem
prepražimo v ponvi, da se zmehčajo in jim primešamo sladkor, cimet in koriander
oz. začimbe po okusu.
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za pito premažemo z maslom,
nato vanj damo testo (en kos vzemi stran in ga daj nazaj v hladilnik ali
skrinjo). Testo v pekaču prebodemo in ga 10min pečemo v pečici. Potem ga
vzamemo ven, namažemo z marmelado, damo jabolka in preostalo testo narežemo na
trake ali pa ga preprosto naribamo. Ter z njim prekrijemo jabolka. Pito potem
pečemo še pol ure.
Še topla pita je odlična z vaniljevim sladoledom in stepeno
smetano.
Ni komentarjev