Moj nov najljubši šampon? Nelipot na testu

Spet je čas za nov kozmetičen blog (in malo odmora od osebne rasti ali Ana še vedno ni napisana bloga o ciljih), ampak tale dva izdelka bi vam res rada predstavila. Iz dveh razlogov, prvi je ta da sta plod slovenske znamke Nelipot in drugi razlog je, da me je eden od izdelkov sestavinsko res navdušil.  Izdelka o katerih bom govorila sta olje Lublen in šampon Diven.


Olje Lublen

Moja izkušnja
Olje je namenjeno za uporabo po celem telesu in se ga lahko uporablja tudi kot lubrikant (vendar ne ob uporabi kondomov, razen če imaš željo po povečanju družine). Sama sem ga uporabila na mojih nogah, kjer se soočam s suho kožo. Olje se zelo hitro vpije in ne pušča mastnega občutka, kar je super ker se lahko takoj po uporabi oblečeš v oblačila in le-ta ne bodo mastna.Ravno zato, ker se res zelo hitro vpije, bi ga sama v primeru masaže uporabila v malo večji količini. Olje sicer kožo lepo navlaži, hkrati pa ima čisto nežen, začimbni vonj, ki pa je lahko komu tudi neprijeten.

Sestavine
Olje je sestavljeno dejansko iz olj (To poudarjam, ker so nekatera ''olja'' mešanica sinteznih sestavin in olj.), in sicer je mešanica treh olj in enega eteričnega olja. Vsebuje olje moringe, grozdnih pečk in olje marelice. V izdelku prevladuje olje marelice, sledita mu olje grozdnih pečk in nazadnje olje moringe. Olje marelice in olje moringe imata pri sestavi prevladujočo oleinsko kislino, čeprav le ta na koži deluje regenerativno in pospešuje prodiranje drugih snovi v kožo, naj bi po nekaterih raziskavah bila tudi odgovorna za poškodovanje barierne funkcije kože, zato bi lahko vsakodnevna uporaba olja lahko pripeljala na dolgi rok do suhe kože. V olju grozdnih pečk pa prevladuje linolna kislina, ki deluje protivnetno in regenerativno. Vsa tri olja vsebujejo tudi antioksidante (vit. E, fitosterole, olje marelice tudi skvalen).
Eterično olje kopra je še tista dodatna sestavina v olju. Samo začimbo koper uvrščamo med zdravilne rastline, ki ima zelo velik pomen predvsem v ajurvedi in naj bi imelo veliko dobrih učinkov, predvsem če ga uživamo. V kozmetiki se olje večinoma uporablja kot dišava. Ker gre za eterično olje lahko pri občutljivi kožo povzroči draženje.

Pakiranje in cena
Pakiran je v prozornih steklenički po 100ml ali v manjši embalaži v darilnem paketu. Zato če se odločiš zanj je najbolje, da ga shraniš v temnem, suhem in hladnem prostoru. Cena za 100ml znaša 15,99€. Dobiš pa ga tukaj.Šampon Diven

Moja izkušnja
Šampona sem se iz sestavinskega vidika zelo razveselila. Šampon je nežen, kar je kot nalašč za takrat, ko si zaradi športanja perem lase praktično vsak dan. Prvič sem si z njim umila glavo po tem, ko si je nekaj dni nisem in lasje drugi dan niso bili v najboljšem stanju. Na koncu sem ugotovila, da moram količino šampona povečati. Za moje dolge lase ustreza količina enega manjšega oreha (oziroma pokrovček in pol), s tem da šampon nanesem dvakrat. Kar mi je všeč je to, da se šampon peni. Poleg tega pa šampon zelo lepo diši.

Sestavine
To je eden od redkih šamponov na našem tržišču z tako nežno sestavo, in sicer je prva sestavina amfoterna. Zanje pa velja, da so veliko bolj nežne do lasišča kot anionske (klasične sestavine vseh čistilnih sredstev, največkrat se uporablja sodium laureth sulfat v kozmetiki). Naprej pa je mešanica anionskih in neionskih čistilnih sredstev. Te imajo bolj kot čistilno funkcijo, funkcijo penjenja. Na splošno ima šampon malo sestavin, kar je pri meni drugi plus. Izpostavila bi še eterično olje žajblja, ki se zelo pogosto uporablja v lasni kozmetiki, vpliva pa na uravnavanje izločanja sebuma na lasišču.

Embalaža in cena
Šampon je trenutno na voljo v 50ml pakiranju v embalaži, kjer se pokrovček odvija. Zato je potrebno biti pri uporabi zelo previden, da ti slučajno odprta flaška ne pade iz rok, ker potem adijo šampon. Predvidevam, da bi ob redni uporabi šampon zdržal v taki količini nekje dva tedna. Cena v darilnem pakiranju je 11,99€. Zraven pride še deodorantna krema. Pakiranje dobiš tukaj ali v Sparu.

Zaključek ali kateri izdelek bi kupila?
Ker olje za telo zelo redko uporabljam in so mi bolj pri srcu losjoni in masla za telo zaenkrat olja ne bi kupila. Za obraz pa zaradi najbolj ugodne sestave prisegam na šipkovo olje. Bi ga pa kupila v primeru, če bi imela nekoga, ki bi ga lahko izkoriščala za masažo.
Šampon bi definitivno kupila, če ne drugega že zaradi vonja, ker mi res božansko diši. Imela pa bi ga za občasno uporabo, ker pri trenutnih prihodkih bi bil strošek za šampon previsok če bi morala praktično vsak mesec kupiti šampon, ki stane 10+€.

*Izdelka sem prejela na blogerski konferenci.


Ni komentarjev