Ali veš koliko denarja zapraviš?

Odločila sem, da bom spregovorila o denarju in o tistem delu, ki ga nihče ne mara, čeprav je nujno potreben. Ne glede nato, da lahko govorimo, da z denarjem ne moremo kupiti ne sreče in ne zdravja, da nihče ne potrebuje veliko denarja, da bi tisti, ki so bogati morali dajati revnim itd. Potem pa pridemo do situacije, ko ljudje začnejo zbirati denar zato da Kylie Jenner postane milijarderka. (Ja, ta zadnji stavek je popolnoma resničen!) in vprašanja zakaj so bogati še bolj bogati. Kakorkoli obrnemo DENAR JE POMEMBEN. Denar ti kupi hrano, obleče te, z njim lahko kupiš dostop do znanja in izkušenj, lahko pa tudi poskrbi, da je tvoje zdravje boljše.


Večina denarja, ki ga dobimo pride ali iz plače, študentskega dela, štipendije, žepnine staršev, itd. odvisno od življenjskega obdobja. Ampak veliko bolj pomembno je, kaj s tem denarjem, ki ga dobimo naredimo. Lahko samo s plačo obogatiš in živiš srečno do svojih dni? Ne moreš. To je dejstvo. Vseeno pa mislim, da preden sploh pomisliš, da bi bila bogata ali da potrebuješ višjo plačo, ugotoviš kaj se ta trenutek dogaja s tvojim denarjem in za kaj ga vse porabiš. Točno to je tisto, kar bom danes obdelale.

Spremljaj svoje prihodke, stroške in razliko med njimi.
To je nujno potrebno, da veš koliko porabiš za svoj življenjski slog. Sama uporabljam spodnjo preglednico, ki sem si jo preprosto naredila v wordu. Za vsak mesec posebej spremljam porabo in vidim kje sem na koncu meseca. S to preglednico tudi vidiš, kateri so tisti meseci, ko porabiš največ denarja, spremljaš večje nakupe, na katerih področjih porabiš denar ipd. To se mi zdi, da je tista osnova, da vidiš, kako ravnaš s svojim denarjem, brez spremembe nakupovalnih navad. Najboljše se mi zdi, da tak sistem uvajaš eno leto, da sploh vidiš kdaj in kje so največje porabe. Pod stolpec ostalo pri meni spada osnovna kozmetika, hrana in manjši nakupi, nekje do 30€ (odvisno od vrste nakupa).

Tabela:
Ta tabela je narejena zame kot za študentko. Zato si jo sama prilagodiš, tako kot ti najbolj ustreza. Pod sliko je razlaga vsakega stolpca posebej.


1. stolpec: MESECI
Jaz imam mesece razporejene po šolskem letu (ta sistem beleženja sem uvedla v srednji šoli). Ti si pa lahko narediš tudi letni pregled od januarja do decembra. Zadnje okence je SKUPAJ, v tej vrstici pridejo seštevki, vsakega stolpa posebej.
2. stolpec: PRIHODKI
Pod prihodke spadajo VSI prihodki, to pomeni: Plača, štipendija, žepnina, denar, ki ga prejmeš za rojstni dan, denar, ki ti ga je nekdo vrnil, … Če si denar dobila je to prihodek.
3. stolpec: VARČEVANJE
Vsak mesec je dobro, da daš nekaj denarja na varčevalni račun, načeloma je to 10% prihodkov. V ta stolpec vpišeš koliko denarja si dala na varčevalni račun.
4. stolpec: BIVANJE
V ta stolpec spada najemnina, štud. dom, položnice za stanovanje(elektrika, voda, gretje, internet, telefon itd.)
5. stolpec: PREVOZ:
Vse povezano z prevozom. Pri meni to pomeni karta za vlak in LPP, če imaš avto so to vsi stroški povezani z avtomobilom.
6. stolpec: DEJAVNOSTI/FAKS
To je pomenilo vse stroške povezano s faksom (vpisnina, knjige, ipd.) in stroški za obštudijske dejavnosti.
7. stolpec: OSTALO
Pod stolpec ostalo pri meni spada osnovna kozmetika, hrana in manjši nakupi, nekje do 30€ (odvisno od vrste nakupa).
Kako pridem do zneska ostalo? Tako, da si v planer za vsak dan posebej (res vsak dan, ker včasih to naredim enkrat na teden in potem polovico stvari pozabim) napišem zneske, ki sem jih tisti dan porabila. Lahko uporabljaš tudi recimo aplikacijo na telefonu ali beležke na telefonu. Meni je papir še vedno najboljši. Moja prva metoda je bila zbiranje računov, ampak verjemite, da se na koncu meseca valjaš v računih in po možnosti še kakega izgubiš, tako da pisanje vsak dan sproti ali pa vsaj enkrat na teden je nujno.
8. stolpec: VEČJI NAKUPI
To so nakupi oblačil, čevljev, kozmetike, vseh ostalih stvari, ki jih potrebujem, pa so zneski višji ali ne spadajo v nobeno od kategorij.
Poleg tega si je večje stroške specifičnih izdelkov (nad 30€ npr.) pametno zapisovati posebej, tako imaš pregled kam gredo večje vsote denarja.
9. stolpec: SKUPAJ stroški
V ta stolpec napišeš vsoto od 2 do 8 stolpca.
10. stolpec: PLUS/MINUS
To je razlika med vsemi stroški in prihodi. Mislim, da ne potrebujem posebej poudarjati, da mora biti ta številka vsaj nič ali pa višja od nič.

Želim te še opozoriti, da če tega nisi še nikoli počela, te bodo mogoče kakšni zneski presenetili (negativno ali pozitivno). Predvsem pa se boš soočila z realnostjo, koliko v resnici porabiš in predvsem kam gre denar. Ker pa boš morala vsak mesec dati na papir koliko denarja si porabila, boš verjetno malo bolj premislila, preden boš zapravila za stvar, ki je mogoče sploh ne potrebuješ.  

To je preglednica, ki sem jo jaz uporabljala res od prvega letnika srednje šole, letos pa sem prešla na excel. Tukaj vam dajem samo sliko, kako izgleda sedaj moje mesečno poročilo. Za dnevne zneske še vedno uporabljam planer in noter zapisujem zneske.


To je prvi korak. Nikar ne hiti naprej in začni krčiti stroškov. Najprej poglej koliko denarja sploh za kaj spraviš. Zneski v razpredelnici bodo iz meseca v mesec nihali. Čeprav po mojih izkušnjah je eden najbolj kritičnih mesecev december. Tudi če si kakšen mesec v minusu, ker je več stroškov, boš mogoče že v naslednjem toliko v plusu, da boš minus pokrila.

PS: Vse številke v tabelah so zgolj informativne narave in so izmišljene.
15 komentarjev

 1. Pozdravljeni, dame in gospodje, ali potrebujete finančno pomoč? Sem Susan Benson. Sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

  Ali za dokončanje projekta potrebujete poslovno posojilo, osebno posojilo, hipotekarno posojilo ali posojilo? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojil, vključno z dolgoročnimi in kratkoročnimi posojili. Za več informacij nam pišite po e-pošti: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ali nam pošljite neposredno sporočilo na WhatsApp prek: +447903159998 in v trenutku prejmite odgovor.

  Smo celovito podjetje za finančne storitve in zavzeto smo vam pomagali izboljšati vaše dolgoročne in kratkoročne finančne cilje. Specializirani smo za zagotavljanje strukturiranih finančnih rešitev za posameznike in podjetja na najučinkovitejši in najhitrejši način.

  Tu je nekaj razlogov, zakaj bi se morali obrniti na nas za posojilo;
  * Udobje - za posojilo lahko zaprosite kadar koli in kjer koli.
  * Prilagodljiv znesek - odločite se, koliko želite izposoditi.
  * Hitro neposredno financiranje - posojilo prejmite v 24 urah po odobritvi.
  * Prilagodljiva obrestna mera 3%.
  * Visoke stopnje odobritve
  * Prilagodljivo odplačilo - dobite priložnost, da izberete datum odplačila, bodisi tedensko, mesečno ali letno v trajanju od 1 do 30 let.
  * Preprosta spletna aplikacija.
  * Prilagojene smernice in strokovno znanje.
  * Brez skritih stroškov

  Ne izgubite priložnosti zaradi pomanjkanja sredstev.

  Za več informacij o naši ponudbi posojila nam prosimo pošljite zahtevo za posojilo prek:
  E-naslov: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Posredniki / svetovalci / posredniki so dobrodošli, da pripeljejo svoje stranke in so 100% zaščiteni. V popolnem zaupanju bomo sodelovali v korist vseh vpletenih strani.

  OdgovoriIzbriši
 2. Pozdravljeni in dobrodošli v Spotlight Global Financial Services, moje ime je Claudia Klein, sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

  Ali močno potrebujete finančno okrepitev? Ali potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotlightglobalservices@gmail.com | ali nam pošljite sporočilo na WhatsApp: +4915758108767 | in imate na svojem računu posojilo v 24 do 48 urah, ker po vsem svetu nudimo odlične storitve posojanja.

  Ponujamo vse vrste posojil (osebno posojilo, poslovno posojilo in še veliko več), ponujamo tako dolgoročna kot kratkoročna posojila, prav tako pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih produktov.

  Vemo, da je bilo zakonito posojilo vedno velika težava. Za posameznike, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo, jih je veliko ljudi zaradi velikih obresti tako težko dobiti pri lastniškem posojilu pri svojih lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah. obrestna mera, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizka kreditna ocena ali kateri koli drug razlog.

  Nič več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu - lahko dobite posojilo in zaključite transakcije, kadar koli in kjer koli ga potrebujete.

  Nudimo 24 ur posojila svetovnega razreda. Za vprašanja / vprašanja? - Pošljite e-pošto na spotlightglobalservices@gmail.com | ali nam pošljite sporočilo na WhatsApp: +4915758108767 | in v trenutku prejmite odgovor

  Na naši spletni strani nas lahko enostavno preverite preko: || https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

  Družini, prijateljem in kolegom ni treba vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

  Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

  OdgovoriIzbriši
 3. Ali potrebujete hitro osebno, poslovno ali božično posojilo brez stresa in hitre odobritve? Če je odgovor da, se obrnite na nas, zdaj ponujamo posojila po 3-odstotni obrestni meri. Naše posojilo je zavarovano in varno, za več informacij in prijave se obrnite na nas po e-pošti: anette.olsson14@gmail.com
  Ali potrebujete hitro osebno, poslovno ali božično posojilo brez stresa in hitre odobritve? Če je odgovor da, se obrnite na nas, zdaj ponujamo posojila po 3-odstotni obrestni meri. Naše posojilo je zavarovano in varno, za več informacij in prijave se obrnite na nas po e-pošti: anette.olsson14@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 4. Pozdravljeni, ali potrebujete finančno pomoč? Sem Susan Benson. Sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

  Ali za dokončanje projekta potrebujete poslovno posojilo, osebno posojilo, hipotekarno posojilo ali posojilo? če je vaš odgovor pritrdilen, vam priporočam, da se obrnete na moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojil, vključno z dolgoročnimi in kratkoročnimi posojili. Za več informacij nam pišite po e-pošti: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ali mi pošljite neposredno sporočilo na WhatsApp prek: +447903159998 in v trenutku prejmite odgovor.

  Smo celovito podjetje za finančne storitve in zavzemamo se, da vam bomo pomagali izpolniti vse vaše želje. Specializirani smo za zagotavljanje strukturiranih finančnih rešitev za posameznike in podjetja na najučinkovitejši in najhitrejši način.

  Tu je nekaj razlogov, zakaj bi se morali obrniti na nas za posojilo;
  * Udobje - za posojilo lahko zaprosite kadar koli in kjer koli.
  * Prilagodljiv znesek - odločite se, koliko želite izposoditi.
  * Hitro neposredno financiranje - posojilo prejmite v 24 urah po odobritvi.
  * Prilagodljiva obrestna mera 3%.
  * Visoke stopnje odobritve
  * Prilagodljivo odplačilo - dobite priložnost, da izberete datum odplačila, bodisi tedensko, mesečno ali letno v trajanju od 1 do 30 let.
  * Preprosta spletna aplikacija.
  * Prilagojene smernice in strokovno znanje.
  * Brez skritih stroškov

  Ne izgubite priložnosti zaradi pomanjkanja sredstev. Zdaj se obrnite na moje podjetje, lahko vam pomagamo s posojilom, ker smo pomagali številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami

  Za več informacij o naši ponudbi posojila nam prosimo pošljite zahtevo za posojilo prek:
  E-naslov: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Posredniki / svetovalci / posredniki lahko vabijo stranke in so 100% zaščiteni. V popolnem zaupanju bomo sodelovali v korist vseh vpletenih strani.

  OdgovoriIzbriši
 5. Ste poslovnež ali ženska? Ste v finančnem položaju, imate stres ali potrebujete sredstva za ustanovitev lastnega podjetja? Ali morate poravnati dolžniško posojilo, odplačati račune ali začeti lep posel? Imate nizko kreditno oceno in težko najdete posojilo pri lokalnih bankah in drugih finančnih inštitutih? Ali potrebujete posojilo ali za kakršno koli financiranje, ki ga ponujamo
  Kot naprimer:
  a) Osebno posojilo, širitev poslovanja.
  b) Zagon in izobraževanje podjetij.
  c) Konsolidacija dolga.
  WHATSAPP: +1215660 7434
  E-poštni naslov: mrslindarobertloanfirm@outlook.com

  OdgovoriIzbriši
 6. S tem želimo obvestiti širšo javnost, da so zdaj lahka posojila dana po 2-odstotni obrestni meri, le resni ljudje se morajo zdaj prijaviti s spodnjimi kontaktnimi podatki ........
  Številka aplikacije: +13013649726
  Eamil: skyfinance88@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 7. Dear Sir/Madam,

  Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score.
  Personal Loans (Secure and Unsecured)
  Business Loans (Secure and Unsecured)
  Consolidation Loan and many more.

  Contact US for more information about Loan offer and we will solve your
  financial problem. contact us via email: muthooth.finance@gmail.com
  Phone number: +917428831341 (Call/Whats app)
  Mr. Mike Morgan

  OdgovoriIzbriši
 8. Ali potrebujete nujno posojilo za poravnavo dolgov ali za izboljšanje poslovanja potrebujete lastniško posojilo? Ali so vas banke in druge finančne agencije zavrnile? Ali potrebujete konsolidacijo posojila ali hipoteko? Ne iščite več, saj smo tu, da bi vse vaše finančne težave postale preteklost. Pišite nam po e-pošti:

  oceanfmortgages@gmail.com
  oceanfmortgages@gmail.com

  Tu gre za hipoteke Ocean Finance. Zainteresiranim ponujamo posojila z razumno obrestno mero 2%. Razpon se giblje od 5.000,00 EUR do največ 100.000.000,00 Euro.

  OdgovoriIzbriši
 9. Pozdravljeni in dobrodošli v Spotcap Global Financial Services, moje ime je Claudia Klein, sem Nemka in ponujam vse vrste posojil

  Ali močno potrebujete finančno okrepitev? Ali potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam pošljite sporočilo na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične storitve posojanja po vsem svetu.

  Ponujamo vse vrste posojil (osebno posojilo, poslovno posojilo in še veliko več), nudimo tako dolgoročna kot kratkoročna posojila, prav tako si lahko izposodite do 15 milijonov evrov in damo posojila po nizki obrestni meri 3% na leto. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih produktov.

  Priznam, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velika težava. Za posameznike, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo, jih je veliko ljudi tako težko dobiti pri lastnih posojilih pri svojih lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah. visoka obrestna mera, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizka kreditna ocena ali kakršni koli drugi razlogi

  Nič več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu - lahko dobite posojilo in zaključite transakcije, kadar koli in kjer koli ga potrebujete

  Nudimo 24 ur posojila svetovnega razreda. Za vprašanja / vprašanja? - Pošljite e-pošto na spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam pošljite sporočilo na WhatsApp: +4915758108767 | & takoj se vas bomo posvetili

  Družini, prijateljem in kolegom ni treba vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

  Vaša finančna svoboda je v vaših rokah !!

  OdgovoriIzbriši
 10. Pozdravljeni in dobrodošli v Spotcap Global Financial Services, moje ime je Claudia Klein, sem Nemka in ponujam vse vrste posojil

  Ali močno potrebujete finančno okrepitev? Ali potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam pošljite sporočilo na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker po vsem svetu ponujamo odlične storitve posojanja

  Ponujamo vse vrste posojil (osebno posojilo, poslovno posojilo in še veliko več), nudimo tako dolgoročna kot kratkoročna posojila, prav tako si lahko izposodite do 15 milijonov evrov in damo posojila po nizki obrestni meri 3% na leto. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih produktov.

  Priznam, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velika težava. Za posameznike, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo, jih je veliko ljudi tako težko dobiti pri lastnih posojilih pri svojih lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah. visoka obrestna mera, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizka kreditna ocena ali kakršni koli drugi razlogi

  Nič več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu - lahko dobite posojilo in zaključite transakcije, kadar koli in kjer koli ga potrebujete

  Nudimo 24 ur posojila svetovnega razreda. Za vprašanja / vprašanja? - Pošljite e-pošto na spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam pošljite sporočilo na WhatsApp: +4915758108767 | & takoj se vas bomo posvetili

  Družini, prijateljem in kolegom ni treba vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

  Vaša finančna svoboda je v vaših rokah !!

  OdgovoriIzbriši
 11. dajemo posojila po 3-odstotni obrestni meri.

  Pozdravljeni, gospod.

  Ali potrebujete nujno posojilo za svoje finančne potrebe? Ponujamo posojila v razponu od 2.000 do 50.000.000,00 EUR, smo zanesljivi, učinkoviti, hitri in dinamični, brez preverjanja kreditne sposobnosti in nudimo 100% jamstvo za tuja posojila v obdobju prenosa.


  (Številka WhatsApp: +79258159150)

  nas kontaktirajte na: accessloanfirm2030@gmail.com

  Ponujamo različna posojila

  * Osebna posojila (zavarovana in nezavarovana)
  * Poslovna posojila (zavarovana in nezavarovana)
  * Konsolidacijsko posojilo

  Številka WhatsApp: +79258159150

  nas kontaktirajte na: accessloanfirm2030@gmail.com

  Glede
  G. Scott
  accessloanfirm2030@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 12. Ali potrebujete kakršno koli finančno pomoč? Osebna posojila? Poslovna posojila? Hipotekarna posojila? Posojila podjetjem? Kmetijsko in projektno financiranje? Dajemo posojila po 2-odstotni obrestni meri! Kontakt: dakany.endre@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 13. Zdravo,
  Ime mi je Ida Martin, zahvaljujoč Rosaline Of Wema Legit Loan Firm, ker mi je dala posojilo v višini 85000 EUR, dobil sem posojilo za 2-odstotno obrestno mero za poplačilo računov, poravnavo vseh dolgov in zagon novega podjetja . wemalegitloan@gmail.com je zakonit, da jih danes kontaktirate za finančno pomoč.

  Lep pozdrav.
  Ida Martin

  OdgovoriIzbriši
 14. Hallo meine Damen und Herren, benötigen Sie finanzielle Hilfe? Ich bin Max Bent. Ich bin Kreditgeber und auch Finanzberater.

  Benötigen Sie einen dringenden Kredit, um Ihre Schulden zu begleichen, oder benötigen Sie einen Eigenkapitalkredit, um Ihr Geschäft zu verbessern? Wurden Sie von Banken und anderen Finanzinstituten abgelehnt? Benötigen Sie eine Kreditkonsolidierung oder Hypothek? Suchen Sie nicht mehr, denn wir sind hier, damit all Ihre finanziellen Probleme der Vergangenheit angehören. Kontaktieren Sie uns per E-Mail:

  oceanfmortgages@gmail.com
  oceanfmortgages@gmail.com

  Dies ist Ocean Finance Hypotheken. Wir bieten Interessenten Kredite zu einem angemessenen Zinssatz von 2% an. Die Spanne reicht von 5.000,00 Euro bis maximal 100.000.000,00 Euro.

  OdgovoriIzbriši
 15. Pozdravljeni, dame in gospodje, potrebujete finančno pomoč? Sem Susan Benson. Sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

  Ali za dokončanje projekta potrebujete poslovno posojilo, osebno posojilo, hipotekarno posojilo ali posojilo? Če je vaš odgovor pritrdilen, vam priporočam, da se obrnete na moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojil, vključno z dolgoročnimi in kratkoročnimi posojili. Za več informacij nam pišite po e-pošti: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ali mi pošljite neposredno sporočilo na WhatsApp prek: +447903159998 in v trenutku prejmite odgovor.

  Smo celovito podjetje za finančne storitve in zavzemamo se, da vam bomo pomagali izpolniti vse vaše želje. Specializirani smo za zagotavljanje strukturiranih finančnih rešitev za posameznike in podjetja na najučinkovitejši in najhitrejši način.

  Tu je nekaj razlogov, zakaj bi se morali obrniti na nas za posojilo;
  * Udobje - za posojilo lahko zaprosite kadar koli in kjer koli.
  * Prilagodljiv znesek - odločite se, koliko želite izposoditi.
  * Hitro neposredno financiranje - posojilo prejmite v 24 urah po odobritvi.
  * Prilagodljiva obrestna mera - dostopna obrestna mera 3%.
  * Visoke stopnje odobritve - imate 99,9% možnosti, da dobite posojilo
  * Prilagodljivo odplačilo - izbrati morate datum odplačevanja, bodisi tedensko, mesečno ali letno v trajanju od 1 do 30 let.
  * Preprosta spletna aplikacija.
  * Prilagojene smernice in strokovno znanje.
  * Brez skritih stroškov

  Ne izgubite priložnosti zaradi pomanjkanja financ. Zdaj se obrnite na moje podjetje, lahko vam pomagamo s posojilom, ker smo pomagali številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami.

  Za več informacij o naši ponudbi posojila nam prosimo pošljite zahtevo za posojilo prek
  E-naslov: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp / Telegram: +447903159998

  Posredniki / svetovalci / posredniki lahko vabijo stranke in so 100% zaščiteni. V popolnem zaupanju bomo sodelovali v korist vseh vpletenih strani.

  OdgovoriIzbriši