Poti do sreče po slabem dnevu

Vsem se zgodi, da imamo kdaj pač zelo slab dan, ko začnemo razmišljati, da nam gre čisto vse v življenju narobe, da smo najslabši, da imajo drugi vse, nam pa ni v življenju čisto nič uspelo. Ker vem da nasveti tipa razmišljaj pozitivno, poglej kaj vse imaš in podobni enostavno ne delujejo, pa če si še tako želimo da bi, želim z vami deliti nekaj nasvetov, ki te ne prisilijo, da kar naenkrat pozitivno razmišljaš, ampak te bolj kot ne toliko zamotijo, da gredo slabe misli stran.


Objavo najdeš tudi na mojem podcastu - KLIKNI TUKAJ

Najprej se bom osredotočila na stvari, ki lahko naš dan še poslabšajo. Mogoče si za katero od teh stvari mislila, da ti pomaga, ampak včasih ti naredi več škode kot koristi. Ne pozabi, pa da je vse odvisno od vsake posameznice.  

Tuširanje z vročo vodo.
Čeprav ti tuširanje z vročo vodo lahko pomaga, te lahko naredi tudi zaspano in zasanjano in če rada pod tušem razmišljaš, te lahko to potegne še globlje v negativne misli s katerih se boš težko skopala.  To sem ugotovila na lastni koži in mislim, da se bom v trenutkih slabe volje od sedaj naprej vročemu tušu raje izogibala.

Počitek
Ne govorim o spanju, ampak o popoldanskem počitku, ko se samo zvlečeš v posteljo in tam hiberniraš in upaš, da bo s časom vse postalo veliko lažje. Ob tem pa tvoje misli drvijo dalje in jih nikakor ne uspeš nadzirati. Če zaspiš pa se boš prebudila še veliko bolj zmedena in slabe volje. Poleg tega pa boš še zvečer težko zaspala in ob takih dneh rabiš dober spanec.

Pogovarjanje o tem kar te skrbi.
Še posebej če gre za stvar, ki je samo trenutna. Čeprav si paše olajšati dušo, pa je včasih boljše, če ne razlagaš stvari, ki te mučijo. Ne, ker to druge osebe ne bi zanimalo, ampak zato ker potem stvari samo še podaljšuješ v nedogled, ker se pogovarjaš  o njih. Oseba na drugi strani pa te ponavadi tako ali tako ne more potolažiti.

Mirna in žalostna glasba
Ostani stran od nje, ker to te bo potegnilo samo še globlje in mogoče še v druge negativne smeri razmišljanja. Tega pa ta trenutek res ne potrebuješ. Zato prosim pozabi na Celine Dion in pesem My heart will go on, razen če bi rada še naprej uživala v depresivnih mislih.

Sedaj pa poglejmo še tisto lepšo stran, in sicer kaj te lahko spravi v dobro voljo. To so stvari, ki meni najbolj pomagajo.

Športna aktivnost
Jaz sem odvisna od teka, ampak katerakoli športna aktivnost ti bo pomagala, da boš na svet gledala bolj pozitivno. Lahko se lotiš plesa ali se odpraviš na sprehod v naravo ali po mestu. Edina stvar, ki sem jo opazila je, da potrebuješ vsaj pol ure vadbe zato, da se pozitivni učinki začnejo kazati in da ne zadostuje že recimo petminutni sprehod.

Spanje
Govorim o tistem pravem večernem spancu. Če je večer in ura spanja, je včasih najboljša stvar, ki jo lahko narediš preprosto ta, da si skuhaš svoj najljubši čaj, greš v posteljo in zaspiš in prespiš vso zadevo skupaj. Mogoče boš potrebovala več časa, da zaspiš, ampak ko se boš zjutraj zbudila boš zagotovo boljše volje. Sploh če boš dobro naspana.

Pozitivna glasba
Zavrti si tri svoje najljubše pozitivne pesmi, čeprav ti ni do tega. To te bo preprosto spravilo v boljšo voljo in ti pomagalo da se boš bolje počutila. Če pa boš zraven se plesala in pela, je to samo še dodaten bonus.  

Napovednik akcijskega filma
Oglej si napovednik akcijskega filma, saj so ti napolnjeni z akcijo in energijo. To ti bo pognalo adrenalin po žilah in bo prepričalo tvoje možgane, da se ne počutiš več tako slabo, kot si se prej. Ima pa to lahko zelo kratek učinek, zato moraš po tem nujno početi še nekaj drugega, kar te dela srečno ali polni z energijo.

Pogovarjanje se s prijatelji
Pokliči prijateljico ali si z njo dopisuj. Vprašaj jo po njenem dnevu, komentirajta skupaj kakšen izdelek ali zanimivo novico. Karkoli kar bo tvoje misli odvrnilo stran od tistega, kar se dogaja v njih ta trenutek. Že nekaj minut pozitivnega klepeta, ti bo dalo novo energijo in ne boš več razmišljala tako negativno.

Glej svoje najljubše youtuberje ali serijo
Vzemi si čas zase in si oglej del ali dva svoj najljubše serije, poglej video ali dva youtuberjev, ki te vedno spravijo v boljšo voljo, gulty pleasure videe ali smešne videe. Če ne veš kaj deluje, pač eksperimentiraj. Moja najljubša kanala, ki me spravita v boljšo voljo sta Gary Vee in AmyTV. Pod gulity pleasure pa uvrščam Sav and Cole. O vragolijah mačk pa raje niti ne začnem.

Igraj se s hišnimi ljubljenčki
Če ga imaš, se mu posveti in se igraj z njim. Živali so že tako ali tako znane po terapevtskih učinkih. Sploh pa kdo bi se lahko uprl božanju vreče dlak in ob tem ostal negativen. Jaz že komaj čakam, ko si bom lahko spet omislila kakšno domačo žival.

Piši, piši, piši
Vse svoje misli izpiši v dnevnik, ga zapri in nadaljuj s svojim življenjem. Pisanje namreč blagodejno vpliva nate, ker dobesedno daš svoje misli ven iz sebe in jih vidiš pred sabo. Pri tem boš pa verjetno tudi zelo hitro ugotovila, da mogoče v mislih malo pretiravaš in da le ni vse tako črno kot se zdi.

Kateri je pa tvoj nasvet, da se spraviš v dobro voljo?

Do naslednjič,

Ana

Fotograf: Happy moments


Ni komentarjev