Za Valentinovo razveseli sebe


Valentinovo je že čisto za ovinkom in jaz se ga ne veselim, ker vem da bom dan preživela ob piljenju predstavitve, ki jo imam naslednji dan. Če pa odmislimo predstavitev se ga pa letos, kar malo veselim.

Objava je dostopna tudi na podcastu. Klikni TUKAJ.


Sicer pa kako vemo, da se valentinovo res približuje? V izložbah so izdelki v obliki srčkov, pojavljajo se članki in blogi v naslovi Kaj podariti za Valentinovo. Po drugi strani pa se v teh dneh vrstijo članki na temo 10 razlogov zakaj je kul biti samski. Pustimo to, da če si srečno samski te valentinovo ne moti, če si nesrečno samski pa ti bo kava s prijateljico veliko bolj pomagala kot članek zakaj je kul biti samski.

Tema moje objave za Valentinovo pa je ljubezen do sebe. Ker je to ena tistih ljubezni, ki jih trenutno imam in ker je to tista ljubezen, ki bi jo vedno morali imeti in je ne smemo pogojevati z našim izgledom, številko na tehtnici, mnenji drugih o nas. Čeprav bi morala biti ta ljubezen najlažja, pa je prevečkrat najtežja.

Ljubezen do samih sebe je širok pojem in zajeti ga moramo na čim več področjih življenja in včasih sprejeti odločitve, ki nam mogoče niso najbolj všeč, ampak vemo da so na dolgi rok prave za nas. Področja za katera sem prepričana, da so pomembna pri ljubezni do same sebe pa so naslednja:

Poskrbi za svoje telo
Eno telo imamo in to telo je z nami od našega rojstva do naše smrti. Zato moramo poskrbeti, da zanj resnično skrbimo, čeprav bi včasih raje izbrali bližnjico. Poskrbeti moramo, da v telo vnašamo snovi, ki jih naše telo resnično potrebuje. Hkrati pa se moramo čim bolj izogibati predelani hrani, ki je dostopna na vsakem koraku in različnim čudežnim praškom, ki nam obljubljajo takojšne dobro počutje in seveda pospešijo izgubo odvečnih kilogramov.
Poleg prehrane moramo poskrbeti tudi za gibanje, sploh če je tvoje življenje pretežno sedeče. Vzemi si čas za pol ure ali eno uro vadbe. Dovolj je že če se odpraviš na svež zrak na sprehod in tako premigaš svoje delo.
Poskrbeti moraš tudi, da se redno udeležuješ vseh preventivnih pregledov, saj boš le tako lahko prepričana, da se v tvojem telesu ne dogaja nič nenavadnega.
Če se boriš s kakšno boleznijo poskrbi najprej za svoje zdravje in prilagodi svoj življenjski stil le-temu. Vprašaj se kaj lahko narediš danes da boš tudi čez 10 ali 20 ali 30 let v svojem najboljšem zdravju in najboljši kondiciji.

Poskrbi za svoje možgančke
Naši možgani so leni, ampak se tudi zelo radi učijo. Vzemi si čas in poskrbi zanje, saj so tvoja vstopnica do čim daljšega samostojnega življenja. Postavljaj si nove izzive za katere si mogoče sedaj prepričana, da jih nikoli ne boš uresničila. Vsak dan preberi nekaj strani knjige, rešuj križanke ali druge miselne uganke. Nauči se novih spretnosti. Nikar si ne pusti zaspati na znanju, ki si ga pridobila v šoli.

Poskrbi za svojo dušo
Kakšni so pa kaj tvoji pogovori sami s sabo? Se obsojaš za svoje življenjske odločitve ali jih sprejemaš kot lekcije? Pustiš negativnim mislim, da ti govorijo da nisi vredna ali da ti tega ne zmoreš. Se še vedno sprašuješ, kaj bo pa rekla soseda od sosede, če boš naredila nekaj, kar si želiš? Ti je še vedno težko narediti tisto, kar si želiš, ker ne želiš razočarati staršev? Vsi naredimo napake, vsi si želimo stvari, ki jih drugi ne razumejo. To pa zato, ker oni niso mi in imajo drugačne izkušnje v življenju. Sledi svojemu srcu in vzemi možgane s seboj. Poslušaj svojo intuicijo, ki ti bo povedala kaj je tisto, kar je prav. In nikoli ne dvomi v svoje odločitve, ker v tistem trenutku, ko si se odločala si izbrala tisto odločitev, ki se ti je zdela najboljša. Včasih ti to prinese zmago, spet drugič lekcijo. Od tebe pa je odvisno kako boš to sprejela. Še zadnja stvar, prevzemi odgovornost za čisto vse kar se dogaja v tvojem življenju, ampak brez obsojanja. Vzemi to kot lekcije in se premakni naprej.

Poskrbi zase
Želiš zamenjati kariero, ker te trenutna ne osrečuje? Začni se učiti v smeri, ki te veseli. Želiš pojesti kos torte, ki te tako slastno gleda, privošči si ga, sploh če veš, da bodo vsi ostali tvoji obroki zdravi. Želiš na potovanje? Začni ga načrtovati. Želiš, da bi tvoja zveza uspela? Sprašuj in poslušaj, resnično poslušaj, v tistem trenutku nisi ti najpomembnejša oseba. Si samska in si želiš razmerja? Saj veš kaj pravijo, pravi pride ko najmanj pričakuješ, tako da ko se bo odločil bo že potrkal na vrata tvojega stanovanja. Tako da glede ne res ne rabiš skrbeti.

Na kratko: IMEJ SE RADA 
Ni komentarjev