Mi bo uspelo porabiti večino kozmetičnih izdelkov?


Lani februarja sem začela s tem izzivom in ga bom nadaljevala tudi letos. Želim namreč kar se da zmanjšati svojo zbirko kozmetičnih izdelkov. Zakaj? Ker imam raje pri sebi izdelke, ki jih resnično uporabljam in ne maram tega, da mi v omari stoji preveč kozmetičnih izdelkov, ki so zgolj na pol porabljeni ali pa čakajo na uporabo zelo dolgo časa.  Pa da ne govorim koliko testerjev varčujem za boljše čase. Čeprav lahko rečem, da sem jih lani, kar pridno porabila in s je količina precej zmanjšala. Poleg tega pa bi rada končno prišla do točke, ko si bom uredila ''stabilno'' nego svoje kože z izdelki, ki jih resnično potrebujem. 

Kozmetični izdelki imajo rok uporabe in čeprav kakšnemu izdelku pogledam skozi prste, pa si vseeno ne želim uporabljati izdelkov, ki imajo precej pretečen rok uporabe ali pa izdelke, ki so odprti že precej dlje, kot bi bilo to potrebno. Razen pri maskarah sem precej striktna, če jo odprem gre po 6 mesecih v smeti.

Sama svoje izdelke delim v štiri skupine – izdelke za lase, izdelke za obraz, izdelke za telo in seveda ličila. In pri nobeni od teh skupin nisem ravno pridna, sploh ko govorimo o ''dodatnih izdelkih''.  Izdelki, ki jih omenjam v tej objavi so prišli z mano v Francijo, zato da bodo tukaj tudi ostali, ker jih bom porabila do konca. Razen nekaj izjem pri negi kože in seveda ličil. 

Izdelki za lase
Ena najbolj kritičnih skupin. Sploh, ker nisem ena tistih, ki bi redno uporabljale balzame za lase ali izdelke za oblikovanje las. Tako mi v omari stoji nekaj balzamov, za lase, pa tudi kar nekaj izdelkov za oblikovanje las. Nekaj izmed teh izdelkov pa sem  šparala, ker sem jih prinesla iz ZDA in se te znamke v EU ne dobi. Ampak vseeno mislim, da je čas, da se tudi od njih počasi poslovim.
Izdelki, ki so v uporabi:
Kerastase Elixir ultime maska za vse tipe las – uporabljam kot balzam za lase
Alterna Caviar Overnight hair rescue - čeprav je to maska za lase, jo bom jaz porabila kot balzam za lase
NYM Way to grow Leave-in conditioner
NYM Lock luster oil treatment – meni eden najljubših silikonov za laseIzdelki za nego telesa
Pri teh izdelkih sem postala zelo pridna in sem količino teh izdelkov dejansko zmanjšala na minimum. S seboj v Francijo sem praktično pobrala vse napol odprte losjone in masla za telo. Lahko rečem, da sem že na dobri polovici in me za uporabo čakata le še dva izdelka. Druga stvar, ki mi stoji v omari pa so kreme za roke. Čeprav vem da je uporaba krem za roke smiselna, mi jih še vedno veliko preveč stoji v omari.
Izdelki, ki so v uporabi:
Melvita L'Or oil – super, ker se hitro vpije v kožo
Decleor Aroma confort Moisturising body milk
Avon spa planet krema za roke
Afrodita krema za roke grozdje

Izdelki za nego obraza
Lahko rečem, da sem ponosna nase, ker sem večino testerjev, ki sem jo imela doma porabila. Vendar pa je ena skupina izdelkov, ki mi vztrajno stoji na polici in to so maske za obraz. Doma me čaka nekaj lončkov in nekaj sheet mask. Kar se tiče mask imam zalogo za dva do tri mesece redne uporabe. S seboj sem vzela le eno, ker sem vedela, da jih zelo verjetno ne bom uporabila. Druga moja šibka točka pa so obarvane kreme, čeprav na srečo me doma čaka samo še ena za uporabo. Po eni strani mi je kar malo žal, da jih ne uporabljam bolj pogosto, ker večinoma zelo lepo izenačijo ten kože in prekrijejo kako manjšo rdečico. Zadnja skupina izdelkov, ki varno stojijo v omari pa so balzami za ustnice, mislim da vsaj trije čakajo na uporabo.
Izdelki, ki so trenutno v uporabi:
Caudalie Vinopure puryfying toner – preveč alkohola
Afrodita clean-up hydro tonic – top tonik s hialuronsko kislino, ki ga kar ne zmanjka
LRP Serozinc
LRP Micelar water ultra – lepo odstrani vsa ličila in je nežna do oči
Skeyndor Power oxygen gel-cream – klasična vlažilna krema
Boderma hydrabio Gel-Creme – klasična vlažilna krema
LRP Antehlios XL anti-shine spf 50+ - moja najljubša SPF krema za obraz zadnjih nekaj let
Laneige Multiberry Yogurt Reapirng Mask – vlažilen učinek, noro lepo diši
Medex elanosol bio – naraven balzam za ustniceLičila
Pa smo pri skupini, ki se verjetno najdlje zadržuje v moji omari. Lani sem začela projekt, kjer sem si želela porabiti nekaj senčk za oči. Lahko rečem, da je projekt kar dobro uspel, saj sem porabila šest senčk od osmih, s tem, da sem za eno vedela, da bo vzela ogromno časa in sem bila vesela že, da se pozna manjša vdolbina.  Na srečo skupno število senčk pri meni ni preveliko, vem pa da bodo shimmer senčke šle veliko počasneje kot mat senčke. Sicer pa mislim, da bom predal z ličili počistila ob mojem prihodu domov. Predvsem je na listi za ''odstrel'' nekaj tekočih podlag, ki so že predolgo časa v moji omari. Poleg tega pa se bom poslovila tudi od kakšnega izdelka, ki je še popolnoma zapakiran, ampak vem, da ga ne bom nikoli uporabila. V omari me čaka tudi še kar nekaj maskar, ki pa so redno v uporabi saj jih pridno menjujem na 6 mesecev. Šminke in liplinerji so pa še ena skupina, ki sem jih v enem obdobju kupila veliko preveč in mi sedaj pridno stojijo v omari, ker jih ne uporabljam redno. Tako, da se sedaj trudim, da bom vsaj en majhen del izdelkov porabila, preden bodo odšli v večno življenje na smetišče.
Izdelki, ki so trenutno v uporabi:
Ustnice:
Lipliners:
Maybelline colorsensational 132 – ni mi preveč všeč, ker je precej trd svinčnik
Essence lipliner v odtenkih 11, 12 (noro lep roza odtenek), 14
NYX suede matte lip liner  07
Šminke:
Bourjois rouge edition (tale bo počasi v smeteh končala zaradi starosti)
L'oreal color riche – roza, nude in rdeča
NYW lip Lingerie 02 in soft matte lip cream 15
Colorpop matte liquid lipstick – Notion
Maskara: Estee Lauder Bold Volume – se poslavlja konec aprila
Podlaga za senčke: Kiko eye base – nikakor se ga ne morem znebiti
Senčila: Kiko, ArtDeco, Estee Lauder, Grimas, Max Factor – na kratko vse posamezne senčke
Obraz:
MUFE ultra HD Liquid fundation
Kryolan translucent powder – upam da ga nekoč porabim
Ilamasqua Sculpting Powder duo – highlihter
Hello Fab Bendy avocado concealer – ni me navdušil, ker gre v gubiceVesela bom že, če bom porabila večino izdelkov, vsaj v tistem delu, kjer govorim o izdelkih o negi. Pri ličilih pa si ne delam utvar, da bo vsak porabljen izdelek zmaga. Hkrati pa je to tudi motivacija za ustvarjanje in kakšen narejen make-up več na mojem obrazu. Konec aprila javim prvi napredek in koliko stvari mi je uspelo dejansko porabiti. Pa tudi kateri novi izdelki z mano zapuščajo Francijo. 

Ni komentarjev