5 krajev, ki jih moraš obiskati v Nici


Nico sem do sedaj obiskala dvakrat in obakrat so mi v spominu ostale iste svari. Se sprašuješ zakaj samo dvakrat? Ker vožnja z avtobusom  (najcenejši prevoz) traja nekaj okrog uro pa pol, poleg tega, pa sem bila do konca marca precej zasedena s faksom. Nica je mogoče eno izmed bolj znanih večjih mest južne Francije in je definitivno vredna obiska. V njej najdeš vsi od nakupovalnih ulic, cerkva do različnih muzejev in kar nekaj različnih parkov. Tako da se najde čisto za vsakega nekaj. Meni pa so v spominu najbolj ostale točke:

Brioche Dorée
Pekarna v Nici, kjer imajo božanske sendviče. Prvič, ko sem obiskala Nico sem jedla v McDonaldsu, sedaj pa je to moja točka. Lahko izbiraš med različnimi sendviči, hkrati pa imaš na izbiro tudi različne sladice, ki so tudi odlične. Super postanek za hiter prigrizek med sprehodom po Nici.
Castle hill
Ko sem šla prvič na ''grad'' sem se precej lovila, drugič sem pa že suvereno prišla na vrh, skoraj brez pomoči GPS-a. Sicer je na hribu zgolj nekaj ruševin, ampak je razgled z vrha božanski, ker vidiš celo Nico. Poleg tega se na hribu še skriva slap, ki ga moraš nujno obiskati. To je moja najljubša točka v Nici, ki bi jo obiskala vedno znova.
Promenada in plaža
Seveda pa je Nica obmorsko mesto, kar pomeni, da ima tudi plažo, vzporedno z njo pa promenado. Meni osebno plaža ne preveč všeč, ker so tisti večji okrogli kamenčki, ki se mi zdijo precej neudobni. Promenada me je pa čisto navdušila in je odlična za večerni sprehod ali za tek.Avenue Jean Médecin in Place Maséna
To je praktično nakupovalna ulica, ki vodi do trga Maséna. Na tej ulici najdeš kar nekaj pekarn, proti notranjosti mesta boš našla tudi gotsko cerkev. Poleg tega pa tukaj tudi Zara, Sephora, Galeries Lafayette, nakupovalni center … V smeri proti morju pa boš prišla na čudovit Place Maséna naravnost pa boš videla fontano Fontaine du Solei. Levo in desno pa te čaka park. O njem v naslednji točki.


Promenade du Paillon
Park se razteza na obe strani Palce Maséna. Na eno strani je Jardin Albert 1er na drugi strani pa nekaj za ljubitelje vode Miroir d'eau, kjer vodni curki špricajo iz tal. Definitivno odlična poletna ohladitev in prostor za Instagram fotko. Potem se lahko sprehodiš se skozi park po promenadi ali pa si odpočiješ na kateri od klopi v bližini.Napis I love Nice
Še bonus točka te objave. Ko sem drugič obiskala Nico napisala I love Nice ni bilo, ampak verjamem, da ga bodo kmalu spet vrnili na svoje mesto. Definitivno točka, kjer se moraš slikati.
Ni komentarjev