Preizkušeni nasveti za lažje potovanje

To leto gre noro hitro in tale objava je bila napisana že meseca maja. Zakaj je nisem objavila? Ker se nisem spravila fotkati. Upsss. Ampak še vedno smo šele na polovici poletja in v prihodnosti te zagotovo čaka še kakšno potovanje. Upam, da ti bo takrat kakšen od teh nasvetov prišel prav. Jaz sem na svojem potovanju v ZDA uporabila vse štiri nasvete, tako da vem da delujejo.


Seznam za pakiranje
Punce vemo, da znamo spakirati 20 outfitov za 5 dni, nato pa smo v tistih 5ih dneh oblečene v ista oblačila. Zato je odlično napisati seznam za pakiranje. Okej, sezname za pakiranje, kjer si napišeš dobesedno vse od hrane, dokumentov, oblačil, do vseh kozmetičnih izdelkov in ostalih pripomočkov. To bi bo prišlo še kako prav, sploh če potuješ bolj redko in nikoli nimaš pojma kaj bi spakirala in pa zato, da na koncu lahko preveriš, ali si kaj pozabila.
Sama sem si vnaprej pisala stvari, ki jih nujno potrebujem in si jih moram vzeti s sabo, na koncu pa sem si kar zraven pakiranja pisala kaj bom dejansko vzela s seboj, tako sem imela pregled predvsem nad številom oblačil in poskrbela, da nisem pretiravala. Dejansko večino stvari, ki jih imam sedaj tudi redno nosim in mi ne stojijo samo v omari.

Označevanje vrednih stvari
Naslednje trike sem zasledila v eni od skupin za potovanje in enega sem ga tudi uporabila. Včasih se zgodi, da kako stvar kje pozabimo in če jo najde pošten človek, nam je ne more vrniti, ker ni kontaktnih podatkov. Trenutno imam naslednje rešitve:
- Če imaš telefon in računalnik zaklenjen z geslom si na zaklenjen zaslon daj telefonsko, mail, IG, FB, kjer boš dosegljiva, če karkoli izgubiš. Tako bodo lahko prišli do tebe, čeprav imaš vse zaklenjeno. Na telefonu pa lahko daš tudi emergency kontakt, ki je tudi dosegljiv brez, da moraš odkleniti telefon.
- Vizitka s tvojimi podatki. Daj si izdelati vizitko s podatki, kjer si dosegljiva (telefon, email, FB, IG) in jo daj povsod, v denarnico, potni list, ovitek od telefona, k prenosnemu računalniku, fotoaparatu, v sprednji predal kovčka, v kovček, itd. Pač povsod, kar se lahko izgubi.
- Domača DIY varianta pa je da vzameš bel kartonček in na eno stran napišeš Informations in na drugo svoje podatke in potem to zalepiš ali daš povsod. (Tako preprečiš, da recimo če imaš v ovitku telefona in je ovitek prozoren tako kot je moj, vsak prebere tvoje informacije)
- Na svoj kovček napišeš s flumastrom tvoje podatke. V primeru, da se listek s podatki, ki je gor strže ali pade stran.

Dokumenti in denar
Vedno, vedno, vedno si naredi kopje vseh nujnih dokumentov in si poleg tega še spravi na mail. Torej osebna, potni list, vozniško, viza, bančna kratica, zdravstvena kartica oz. zavarovanje … itd. In si jih razporedi po različnih torbah, v primeru da te okradejo ali izgubiš original, boš tako imela dostop do kopje takoj, kar ti lahko zelo olajša postopke v tuji državi. In vedno si razporedi nekaj gotovine v druge torbe in če imaš več bančnih kartic jih loči. To naredi preden greš, ker lahko te že na prvi postojanki oropajo, ko nisi pozorna.

Za vse popotnice
Na FBju je skupina Girl LOVES travel, samo klikni gor, pa boš že v skupini. Tukaj lahko dobiš ogromno nasvetov in priporočil za tvoja potovanja ali pa zgolj podporo in rešitev kakšne svoje potovalne dileme. Jaz sem bila šokirana, koliko punc dejansko potuje samih. Minus skupine je edino ta, da si boš želela na potovanje takoj.

Ni komentarjev