Preživela sem prvi mesec v ZDA


Prvi mesec je za mano in minil je s svetlobno hitrostjo. Enostavno se je toliko dogajalo, da se mi zdi, da sem se šele danes uspela končno ustaviti in nekoliko zadihati in končno napisati tudi eno objavo za blog.
O novi objavi sem razmišljala že prej, vendar sem vmes doživela še eno blokado in nisem imela pojma o čem bi pisala. Sedaj pa sem se končno zbrala in čas je, da vam razkrijem nekaj utrinkov iz prvega meseca v ZDA.

Seveda se je dogajalo vse mogoče. Od lepih in čudovitih trenutkov kot tudi do tistih malo manj prijetnih. Ampak kakorkoli obrnem na koncu se je vedno vse super izteklo.

Življenje v kampu
Na kratko lahko rečem, da izgleda življenje v kampu nekako tako kot izgleda življenje v študentskemu kampusu, samo da tukaj delamo, namesto študiramo. Večino časa tako ali delamo ali pa uživamo in se družimo. Vsake toliko pa celo kako noč celo prespimo.

Razgled z Rattlesnake

Izleti
Vsake toliko nam celo uspe pobegniti ven iz kampa v civilizacijo. Dejansko točno veš, kdaj nekdo gre ven iz kampa, ker so oblačila čisto drugačna. Sama sem šla do zdaj v Walmart, ker od tam vedno kaj nujnega potrebuješ (ali pa skrivne zaloge hrane), čeprav glede na to, da imam zdaj Amazon prime, ne vem kolikorat bom sploh še obiskala Walmart. Walmart se od treh let nazaj ni veliko spremenil. Postavitev ima še vedno isto in izdelki so še vedno precej podobni. Odpravila sem se tudi v Outlet, ki je narejen na podoben način kot tisti v Palamanovi (z drugimi trgovinami seveda), kjer sem končala z novo oblekico (ki je seveda bolj za poslovno rabo, kot poletna oblekica za na plažo) in štiklami (ker v Sloveniji ne dobim dovolj širokih). Poleg outletov smo obiskali tudi Mall of New Hampshire, ki ima klasične ameriške trgovine: Ulta, JCpenney, Macy's, … In nobena od njih me ni preveč navdušila (je pa to raj za vse ljubiteljice shopinga). Ta dan sem zaključila še na dogodku Best of New Hampshire, za katerega sem si karto pridobila na tekmovanju v sestavljanju puzzel (najhitrejši je dobil karto), kjer si naj stojnicah našel hrano, pijačo in nagradne igre. Ogromno hrane in pijače. (Preveč.).

Vhod v Outlete

#fitnesshealthylifestyle
Torej o zdravi prehrani in športanju raje ne bomo. V celem mesecu sem bila dvakrat na jogi, naredila ena vadbo doma, enkrat pretekla 4km, se nekajkrat povzpela na grič z razgledom (rattlesnake) in šla trikrat s kajakom. Hrana tukaj je pa tudi ameriška in moj nivo za upiranje (veliko pre)sladkim pregreham ne obstaja (sploh, ko je PMS na obisku). Če bom tako nadaljevala, me bo ob prihodu domov čakalo veliko dela. Definitivno pa bom 21ko letos izpustila.

Kava in pumpkin pie


Delo
Seveda še nekaj besed o delu. Kamp je razdeljen na dva dela na Deephaven in Rockywold. Jaz delam v kuhinji v Deephaven. Naše delo obsega, vsem najljubše, pranje posode (sarkazem), priprava jedilnice (je samopostrežna), torej prinašamo hrano, skrbimo da je vedno pijača na razpolago, delimo sladoled, zavijamo pribor, pometamo. Uglavnem dolgčas nam ni. So pa kratko potegnili moji nohti. Zaradi vsega časa, ki ga preživijo v vodi so postali lomljivi in se plastijo. Upam, da bo lak vsaj malo uredil to, da ne bo več tako hudo. Še dobro, da sem ljubiteljica kratkih nohtov.

Best of New Hampshire

Dogodivščina na začetku junija
En večer sem si napačno nastavila budilko in mi je le ta zvonila 15 minut pred začetkom službe, kar je pomenilo to, da sem bila precej pozna. V sobi imamo predalnike in ker sem hitela sem napačno odprla predale, kar je pomenilo, da je omara prevagala in se zvrnila naprej. Tako sem se morala posloviti od svojega deodoranta, mojega highlighterja (brozner je ostal cel, razen manjšega koščka) in sončnih očal (ki jih tako ali tako moram počasi zamenjati).

Ogledali smo si tudi ognjemet 


Tole je nekaj malega o prvem mesecu. Se že veselim novih dogodivščin, ki me čakajo v juliju. Tako, da ne pozabi spremljati mojega IG računa mrhabloga, kjer vse objavljam sproti.

2 komentarja

  1. Sem ti kar fauš, ko gledam tole ;) Za nohte - meni je pomagalo, da sem imela non stop nalakirane =D joj, pa šoping, jaz bi takoj šla =D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jaz bom tudi poskusila imeti nalakirane. Jaz kar pozabim malo vmes si jih nalakirati :D

      Izbriši