Get your shit together – Kaj lahko narediš pred novim letom?


Sredina novembra je tukaj in moja prokastinacija je zadnje tedne na višku. Tudi upirati sem se ji nehala. Samo živim in plujem in gledam kam izginjajo moji dnevi. Kako sem to ugotovila? Ker veliko preveč časa preživim na Instagramu.  Potiho pa upam, da bo moje življenje nekega dne dobilo smisel samo od sebe. Ampak vem, da se to ne bo zgodilo. Lahko bi rekla fuck it in čakala do zadnjih dni decembra, ko bi si postavila nekaj novoletnih zaobljub na katere bi pozabila že konec januarja. Lahko pa začnem sedaj novembra in si postavim stvari tako, da bom do novega leta že pripravljena.

In to so tiste stvari, ki se jih bom lotila (no vsaj večine).

Čiščenje vsega (skoraj dobesedno)
Sama sem v zadnjih dneh dobila nek navdih čiščenja in pospravljam skoraj vse po vrsti. Ampak tukaj bi se rada osredotočila še na drugo vrsto čiščenja. Tisto, ki je mogoče malo bolj neprijetna in jo odlagaš, vendar zelo pomembna.

Čiščenje telefona
Čas je, da končno odpreš galerijo slik in preneseš slike na računalnik ali v oblak (za sprotno varnostno kopiranje imaš na voljo tudi Google foto, ki ima v nižji kvaliteti neomejeno brezplačno shranjevanje in se posodablja sproti, torej tudi če ti telefon ukradejo imaš še vedno dostop do slik) in potem izbrišeš vse tiste slike za katere veš, da jih ne boš več pogledala. (In tistih 100 enakih selfijev, ki ti samo jemljejo prostor.) Prav tako si vzemi čas in preglej svoj imenik ali imaš v njem kontakte, ki jih zagotovo več ne rabiš, prav tako poglej sporočila, ki jih shranjuješ. Ne pozabi pa preveriti tudi katere aplikacije imaš na telefonu in če katere od njih mogoče sploh ne uporabljaš.

Čiščenje družbenih omrežij
Na IG poglej katerim profilom slediš. Te njihova vsebina sploh zanima ali se mogoče ne ujemajo več s tvojo filozofijo. Če bi profilu še vedno rada sledila, vendar ga nočeš na svojem feedu, lahko uporabiš funkcijo mute. Vedno sledi le profilom, ki te navdihujejo in ti dajejo vrednost, vse ostalo je brez veze.
Na Facebooku preglej  svoje prijatelje in izbriši vse tiste ljudi, ki jih že dolgo ni več v tvojem življenju ali jih ne poznaš, sploh če uporabljaš profil zgolj zasebno.

Čiščenje maila
Jaz ne prenesem, da imam preveč sporočil in ga redno čistim enkrat na mesec. Če tega ne počneš naredi to vsaj enkrat na leto. Preglej maile, ki jih imaš v mapi prejeto in vse tisto česar ne potrebuješ več izbriši. Če si naročena na 1001 mailing listo, se odstrani z vseh tistih list, ki jih nikoli ne odpreš. Tako boš v novem letu dobila veliko manj sporočil, ki te ne zanimajo.

Čiščenje omar
Seveda pride tudi do čiščenja vsega ostalega. Poglej na čem se ti nabira prah in kaj mora stran. Verjetno boš našla precej stvari, ki se jih boš z veseljem znebila. Mene čaka predal poln šmink, ki se jih moram znebiti.

Preglej odnose
Kdo so ljudje s katerimi se največ družiš? Kdo je mogoče spremenil pozicijo v tvojem življenju? Kdo mora oditi? Potem poskrbi da deliš svoj čas s tistimi, ki tebi veliko pomenijo in ki te cenijo. Če ti je lažje lahko narediš tudi seznam.

Postavi si cilje
Če si v takem izgubljenem stanju kot jaz, začni počasi razmišljati ali pa si že postavi cilje na katerih boš delala naslednje leto. Lahko so to cilji, ki se zaključijo naslednje leto ali čez pet let. Glavno je da imaš nekaj kar bo tvojemu življenju dalo smisel. Kako točno pa postaviš cilje, pa bom govorila v eni od naslednjih objav, ker je to pomembna in široka tema.

Določi si svojo izhodiščno točko
Razmisli, kje si trenutno. Ti je položaj všeč ali bi kaj spremenila? Katero področje bi spremenila? Osredotoči se na vsa pomembna področja: zdravje, kariera, odnosi, finančno stanje, hrana, gibanje, …

Napiši si vse stvari s katerimi odlašaš
Vsi z nečim odlašamo, ker nam je pač neprijetno. Vendar je čas, da se soočimo tudi s tem. Premisli kaj so vse tiste stvari s katerimi odlašaš in ti niso pri srcu, ampak jih moraš nujno narediti.

Premisli kaj je bilo dobro in kaj slabo
Ozri se nazaj na preteklo leto in premisli, kaj so tiste stvari na katere si ponosna in katere so tiste stvari, ki niso šle po načrtih. Premisli tudi kaj novega si se letos naučila in si lekcije tudi zapiši.

Dokončaj nedokončano
Še nekaj tednov je do konca novega leta. Poskrbi da boš v tem času dokončala, tisto kar si si zastavila za letošnje leto ali pa se temu kar najbolj približaj. Tako boš v novo leto stopila osredotočena na nove cilje.

In za konec: Pospravi svojo torbico
Če si ena od tistih, ki večinoma uporablja eno torbico je čas, da jo sprazniš in vržeš stran vse tisto, česar ne rabiš, račune, papirčke, uporabljene robčke, staro maskaro ali balzam za ustnice.

2 komentarja

 1. Pozdravljeni in dobrodošli v Spotcap Global Financial Services, moje ime je Claudia Klein, sem Nemka in ponujam vse vrste posojil

  Ali močno potrebujete finančno okrepitev? Ali potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam pošljite sporočilo na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične storitve posojanja po vsem svetu.

  Ponujamo vse vrste posojil (osebno posojilo, poslovno posojilo in še veliko več), ponujamo tako dolgoročna kot kratkoročna posojila, prav tako si lahko izposodite do 15 milijonov evrov in damo posojila po nizki obrestni meri 3% na leto. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih produktov.

  Priznam, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velika težava. Za posameznike, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, je veliko ljudi tako težko dobiti posojilo lastniškega kapitala pri svojih lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah zaradi visoka obrestna mera, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizka kreditna ocena ali kakršni koli drugi razlogi

  Nič več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu - lahko dobite posojilo in zaključite transakcije, kadar koli in kjer koli ga potrebujete

  Nudimo 24 ur posojila svetovnega razreda. Za vprašanja / vprašanja? - Pošljite e-pošto na spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam pošljite sporočilo na WhatsApp: +4915758108767 | & takoj se vas bomo posvetili

  Družini, prijateljem in kolegom ni treba vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

  Vaša finančna svoboda je v vaših rokah !!

  OdgovoriIzbriši
 2. Pozdravljeni, dame in gospodje, potrebujete finančno pomoč? Sem Susan Benson. Sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

  Ali za dokončanje projekta potrebujete poslovno posojilo, osebno posojilo, hipotekarno posojilo ali posojilo? Če je vaš odgovor pritrdilen, vam priporočam, da se obrnete na moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojil, vključno z dolgoročnimi in kratkoročnimi posojili. Za več informacij nam pišite po e-pošti: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ali mi pošljite neposredno sporočilo na WhatsApp prek: +447903159998 in v trenutku prejmite odgovor.

  Smo celovito podjetje za finančne storitve in zavzemamo se, da vam bomo pomagali izpolniti vse vaše želje. Specializirani smo za zagotavljanje strukturiranih finančnih rešitev za posameznike in podjetja na najučinkovitejši in najhitrejši način.

  Tu je nekaj razlogov, zakaj bi se morali obrniti na nas za posojilo;
  * Udobje - za posojilo lahko zaprosite kadar koli in kjer koli.
  * Prilagodljiv znesek - odločite se, koliko želite izposoditi.
  * Hitro neposredno financiranje - posojilo prejmite v 24 urah po odobritvi.
  * Prilagodljiva obrestna mera - dostopna obrestna mera 3%.
  * Visoke stopnje odobritve - imate 99,9% možnosti, da dobite posojilo
  * Prilagodljivo odplačilo - izbrati morate datum odplačevanja, bodisi tedensko, mesečno ali letno v trajanju od 1 do 30 let.
  * Preprosta spletna aplikacija.
  * Prilagojene smernice in strokovno znanje.
  * Brez skritih stroškov

  Ne izgubite priložnosti zaradi pomanjkanja financ. Zdaj se obrnite na moje podjetje, lahko vam pomagamo s posojilom, ker smo pomagali številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami.

  Za več informacij o naši ponudbi posojila nam prosimo pošljite zahtevo za posojilo prek
  E-naslov: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp / Telegram: +447903159998

  Posredniki / svetovalci / posredniki lahko vabijo stranke in so 100% zaščiteni. V popolnem zaupanju bomo sodelovali v korist vseh vpletenih strani.

  OdgovoriIzbriši