Kako osvojiti moškega?


Vrnimo se 8 let nazaj, ko 17 letna Ana piše članek za Smrkljo o tem, kako osvojiti nedostopnega fanta. Članek piše s pomočjo googla in tega kar je prebrala, ker iz izkušenj pač ne more pisati. Ampak vseeno se ji zdi, da bo članek kateri mogoče pomagal do njenega cilja.

Sedaj nimam več 17, vmes sem prebrala še nekaj člankov kako osvojiti fanta, no pa redno gledam Matthewa Husseya, ki stoji za knjigo How to get a guy. Hkrati pa sem dobila tudi nekaj praktičnih izkušenj. Dejstvo je, da starejši kot smo, iskanje partnerja ni več tako enostavno kot je bilo pri 17ih. 

Če si predstavljam, da bi bila novinarka za eno od ženskih revij ...
... ali spletnih strani, bi šli nasveti verjetno v smeri nosi rdečo šminko, obleči obleko, ki poudari tvojo postavo, nasmehni se mu, zasuj ga s komplimenti, obuj visoke pete, da poudariš svoje noge, tole mu napiši v sms. (Ravnokar sem ugotovila, da bi tole spisala brez da odprem Google.) Razen če so se ženske revije zelo spremenile v času odkar sem nazadnje katero od njih odprla?

Nasvet za osvajanje v tej objavi je en sam in najdeš ga na koncu objave. Tako da, če želiš, lahko ta del objave preskočiš.

Za vse ostale bom naprej spregovorila tem kaj moraš prvo narediti pri sebi, ker fanta dobiti je konec koncev najlažji del. Ampak jaz nočem, da dobiš katerega koli fanta, jaz hočem, da dobiš tistega, ki te bo imel res rad in se bo ujemal s tvojim življenjskim slogom. Zapomni si, če spodnjih stvari nimaš pri sebi razčiščenih, boš privlačila, kar je v tvoji podzavesti. Verjemi mi, to ponavadi ni najboljše (vsaj po mojih izkušnjah). Ti pa ne obljubim, da tudi če to vse upoštevaš, da bo pravi tisti prvi, ki ga boš spoznala, je pa zagotovo večja verjetnost.

Ali se imaš rada?
Preden se spustiš v kakršnokoli razmerje ne glede na to ali v resno razmerje ali v friends with benefits ali karkoli tretjega, moraš to razčistiti pri sebi. To, da se nimamo radi, se ne počutimo vredne nas lahko hitro pripelje v slabo razmerje in hkrati lahko zaradi tega dlje kot je potrebno ostaneš v takem razmerju. Če se ti zdi, da nisi čisto tam, najprej delaj na tem. Verjemi, da si boš hvaležna, ker nihče te ne bo mogel osrečiti, če se ne boš najprej sama.

Kaj hočeš od svojega življenja?
Ker pač to, da imaš tipa ne bo rešilo nobenega problema, sploh pa ne tega kaj hočeš v življenju. Že s študijem/kariero, si se zelo verjetno usmerila v določen življenjski slog. Če pa res ne veš kaj bi počela v življenju, pa je zelo verjetno, da imaš v svoji glavi sliko, ki pa si je mogoče ne priznaš. Ugotovi prvo kaj je tisto, kar veš, da te bo osrečevalo. Če veš, da je to služba z dohodkom, ki ti omogoča željen življenjski slog, 2 otroka in mož, je to-to. Mogoče si želiš potovati po svetu in delati na svojem računalniku s plaže. Mogoče si želiš imeti luksuzen življenjski slog. Ali pa si ena tistih, ki je odločena uspeti na kariernem področju in nekoč voditi veliko podjetje.  Kar hočem je, da dobro premisliš kaj si želiš na področju kariere, hobijev, prostega časa, družine, tvoje neto vrednosti življenjskega sloga (nizek, srednji, visok) in mogoče še o katerem drugem področju, ki ti je pomembno vendar ga nisem omenila.  

Kaj si resnično želiš od svojega ljubezenskega življenja?
Če si zdaj misliš Ana, blog o tem kako osvojiti fanta je to, mislim da je jasno, da hočem fanta. Stvari niso tako enostavne, ker se moraš prvo iskreno pogovoriti s seboj kaj dejansko hočeš. Hočeš resnega fanta, hočeš nekoga za eno noč ali nekaj noči, hočeš prijatelja z ugodnostmi, hočeš neko napol zvezo, zato da imaš nekoga ob sebi. Ker čisto mogoče je, da vsem razlagaš, kako si želiš resnega fanta v sebi pa na to nisi pripravljena. S tem boš sebi prihranila, kar nekaj drame v življenju.

Kakšnega fanta pa sploh hočeš?
Ko si razčistila odgovore na prva tri vprašanja je čas za mojo najljubšo temo STANDARDE. O njih sem pisala že tukaj. Zakaj to poudarjam? Ker različne oblike razmerij zahtevajo različne standarde. Za nekoga s komer želiš preživeti večji del življenja in bo tvoja najbližja oseba, boš imela popolnoma drugačne standarde, kot za nekoga, ki ni toliko vpet v tvoje življenje. Če si želiš nekoga za resno zvezo, moraš najti osebo, ki ti je podobna, torej da se ujemata v vrednotah, so vama všeč podobne stvari, da hočeta isti življenjski slog. Če boš imela nekoga s katerim boš občasno preživljala čas je to lahko tudi oseba, ki je tebi popolnoma nasprotna. V vsakem primeru pa si zapomni, ti se boš spreminjala, imela boš vedno nove izkušnje in s tem se bodo tudi tvoji standardi spreminjali.

In zdaj končno, tisto kar je dejansko povezano z naslovom objave – nasvet za osvajanje:

Bodi to kar si!
Disclaimer: Vedno se mi je zdela največja ironija vseh člankov o osvajanju ravno to, prvo ti dajo pet, šest nasvetov kako ga osvojiti in zadnji nasvet je vedno bodi to kar si. Torej najprej ti povejo kako moraš izgledati in kako se obnašati, potem ti pa napišejo bodi to kar si.

Zdaj pa resno, bodi to kar si. Če imaš zgornja vprašanja, ki sem ti jih postavila razčiščena pri sebi, v to verjameš in to izžarevaš, ne boš potrebovala rdeče šminke ali visokih pet, ki ti poudarijo noge, da ujameš njegovo pozornost. Če obožuješ rdečo šminko in se z njo počutiš samozavestno jo nosi, če se odlično počutiš samo z maskaro ali brez ličil, potem bodi brez. Če se odlično počutiš v visokih petah jih obuj, če so tvoji najdražji čevlji v omari športni copati in se v njih najboljše počutiš, jih imej obute. Imej oblačila v katerih izgledaš urejeno, ampak se ujemajo s tvojim stilom (Razen v redkih primerih, ti tisti hoodie v katerem doma živiš in je v tvoji omari že 10 let ne bo naredil usluge, ne glede na to kako je udoben.) Predvsem pa se moraš dobro počutiti v svoji koži, biti sproščena, dobre volje (Dejstvo je, da če bo to tvoj najslabši dan v mesecu/tednu/letu se tako ali tako ne boš počutila najboljše in takrat ni najboljši čas za osvajanje.) in samozavestna. Če je nekdo, ki je na isti valovni dolžini kot ti se bo zgodilo, če ni se pač ne bo. Ampak nikoli ne pozabi, da je na svetu cca. 1 milijarda tipov izmed katerih lahko izbiraš.  
Ni komentarjev