Samska za vedno?

Do danes sem bila prepričana, da sem bila edina s tem problemom, danes pa sem pri Adrijani Dimec na story-ju videla, da jo je ena punca vprašala kako naj se  znebi tega občutka, da bo za vedno ostala samska. Adrijana je to uspela odgovoriti v treh stavkih. Moj odgovor na to bo daljši. Zakaj? Ker sem šla skozi to fazo deset let.

Torej … najprej prvo dejstvo – moraš biti za vedno samska?
Hell no. Tipa je preprosto dobiti. Ogromno tipov razmišlja v isti smeri in je isto obupanih in bi naredili vse, da bi bili v zvezi.  Tako, da v tem definitivno ni težava.

Realno ni nobenega razloga, da ne bi mogla dobiti fanta. Torej kje je lahko vzrok, da večkrat padeš v to stanje.

Imaš previsoke standarde
Sem nekdo, ki definitivno zagovarja, da moraš imeti standarde, tudi nekdo ki pošlje nekam vsakega, ki mi reče, da imam previsoke standarde in nekdo, ki je imel previsoke standarde. O čem govorim. So standardi, ki jih moraš imeti, zaradi svoje lastne vrednosti. In so ''lastnosti'', ki spadajo na listo želja in ne med standarde. Ko se pogovarjaš z drugimi si racionalna glede svojih standardov, vendar imaš v glavi točno predstavo, kakšna bi oseba, s katero boš, morala biti. Govorim o videzu, izobrazbi, starosti, službi, družbenem statusu. To so lastnosti pri katerih si je boljše pustiti odprte karte in se bolj osredotočiti na dejansko pomembne standarde.

Uživaš v vlogi žrtve
Vsakemu včasih paše pozornost. In taka stvar je idealna zato, da pridobiš pozornost, ko malo pojamraš in te vsi začnejo tolažiti, da saj ni tako hudo. Kljub vsemu si sama sebe do te mere prepričala, da nikogar ne zanimaš, da nobena tolažba ne zaleže, hkrati pa nič ne narediš, da bi dejansko spoznala v redu fanta. 

Nisi pripravljena na zvezo
To se malo povezuje s točko o previsokih standardih. Stvar je v tem, da si v glavi narediš sliko kakšna bi morala oseba biti, pri tem zavračaš vse ostale ali se, ko si na tleh, zapletaš s fanti, ki niso za zvezo, za malo pozornosti in veš da ne dosegajo niti tvojih osnovnih standardov. Ker po eni strani hočeš nekoga, po drugi strani pa sploh nočeš zveze.

Imaš slabe izkušnje
Spoznaš fanta, se zapleteš z njim in vse kar dobiš ven je slaba izkušnja. In to se ponovi nekajkrat in sama sebe prepričaš, da 'pravi' fant zate ne obstaja. 

Efekt ''srečnih'' parčkov
Ko si samski vsepovsod okrog sebe vidiš ogromno ''srečnih'' parčkov. Stvar, ki se je naši možgani ne zavedajo pa je, da večina parčkov sploh ni srečnih, ampak so skupaj samo za to, da so skupaj. To je stvar, ki jo je zelo težko ozavestiti, ko si žalosten ali slabe volje.

Potrebuješ prijatelja 
V resnici samo potrebuješ nekoga, ki te bo poslušal, ki bo mogoče s teboj nekam šel ali pa te bo po ekstra slabem dnevu objel. Namesto, da bi to iskala drugje, vidiš edino rešitev v tem, da si najdeš fanta. 

Rešitev: Delo na sebi.
Definitivno ja. Čeprav je to največji kliše. Večkrat namreč dobimo nasvet, uživaj sedaj ko si samska, ukvarjaj se s svojimi hobiji, spoznavaj se, blabla. Kaj pa če imaš prijateljice, hobije, kariero, ki ti je pisana na kožo in je to edino področje, ki ga ne moreš razrešiti? Zato so ti nasveti dvorezen meč.

Še vedno obstaja rešitev. Ampak je boleča, naporna in grda. Ker moraš biti pri tem brutalno iskrena sama do sebe. Ker če boš iskala izgovore sama zase, boš vedno ostala v tem začaranem krogu slabih zvez in jamranja, da boš zavedno samska.

Soočiti se moraš sama s seboj.
In poiskati razloge, zakaj se tako počutiš. Kje se ti zatakne? Vprašati se moraš vprašanja: Zakaj hočeš v zvezo? Zakaj nočeš v zvezo? Zakaj iščeš potrditev svoje vrednosti v zvezi? Kaj pričakuješ, da boš dobila če greš v zvezo? Kaj je takega, kar ti ob zveza dala, da ne moreš dobiti drugje? In kako bi te potrebe lahko zadovoljila na drugačen način ter rešila težavo. Zavedaj se namreč, da zveza ne bo rešila tvojih težav. To da greš v zvezo, lahko težavo zamaskira in če se zveza konča, te bo sesulo.
To je dobra stvar v primeru, če se boš iz tega nekaj naučila in delala na tem. Če boš pa to samo zamaskirala in šla naprej, se boš ponovno zapletla z nekom, ki ni zate.

Če hočeš osebo, ki je prava zate, moraš stvari pri sebi razčistiti in predvsem moraš biti odprta za spoznavanje oseb, ki ne ustrezajo tvoji predstavi. Potem boš naredila ogromen korak naprej in se znebila za vedno bom samska misli.


Ni komentarjev